Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bilbês’te gözaltına alınan yurttaş serbest bırakıldı


ŞIRNEX – Elkê ilçesine bağlı Bilbês köyündeki asker ablukası 25’inci gününde devam ederken, gözaltına alınan Levent Cin isimli yurttaş serbest bırakıldı.  

 

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Bilbês köyündeki asker ablukası 25’inci gününde devam ediyor. Köyün dört bir yanında bulunan tepelere konuşlanan askerler, köye giriş ve çıkışlara Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptıktan sonra izin veriyor. Abluka ve askeri operasyonla birlikte köye yönelik baskılar artarken, köyden birçok kişi hakkında da arama kararı çıkartıldı. 

 

Başlatılan soruşturma kapsamında Levent Cin isimli yurttaş da, 19 Ağustos’ta gözaltına alındı. Şırnak Tümen Komutanlığı’na götürülen Cin, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Cin, hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması şartıyla serbest bırakıldı.

 

Öte yandan 1 Ağustos’ta gözaltına alınan İzzettin Cin isimli yurttaş, 4 Ağustos’ta sevk edildiği mahkeme tarafından “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

 

BİLBÊS’TE NE OLMUŞTU?

 

Bilbês köy kırsalına Şırnak Valiliği tarafından 29 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında sivil halka giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yasak kararı kaldırılsa da köydeki abluka devam etti. Valilik,  8-23 Ağustos tarihleri arasında bir kez daha bölgeyi yasakladı.

 

Yasak kararıyla beraber bölge, önce savaş uçaklarıyla ardından da günlerce SKY tipi helikopterler tarafından bombalandı. Operasyona çıkan askerler ile HPG’liler arasında çıkan çatışmada 2 HPG’nin yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

En son 13 Ağustos’ta Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin  (Yeşil Sol Parti)  Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Mehmet Zeki İrmez’in yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex il Eşbaşkanların oluşturduğu heyet köyü ziyaret etmişti.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version