Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beybahçe saldırısında yaşamını yitirenler anıldı  


IŞİD’in düğün alanına yönelik yaptığı bombalı saldırıda yaşamını yitiren 40’ı çocuk, 57 kişi olayın yedinci yılında patlamanın yaşandığı sokakta anıldı. Yargılamanın adil yapılmadığını savunan katılımcılar, olayla ilgili ihmale dikkat çekti.

Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi’ndeki olayın yaşandığı sokakta anmaya katılan Halkların Demokratik Partisi Gaziantep İl Eş Başkanı Ayten Kaya yaptığı basın açıklamasında “Kürt halkına reva görülen işkenceler son bulmadıkça bu ülkeye barışın, huzurun geleceğini düşünmüyoruz’’ dedi.

Beybahçe saldırısında 57 kişi yaşamını yitirmişti

Kürtler üzerine her türlü silahın kullanıldığını iddia eden Kaya, “7 yıl önce bugün en mutlu günlerinde Kürtlerin payına düşen yine katliam oldu. 57 canımız tam da burada paramparça oldu. Konvansiyonel silahlar yetmiyormuş gibi, soykırımdan ve bombalardan tek tek geçmekteyiz. Kürde reva görülen bu işkenceler bu zulümler son bulmadıkça bu ülkeye barışın, refahın ve huzurun geleceğini düşünmüyoruz” diye konuştu.

Emek Partisi Gaziantep milletvekili Sevda Karaca VOA Türkçe’ye açıklamalarda bulundu

“Olayla ilgili tek bir kamu görevlisi yargılanmadı’’

Anma sonrası VOA Türkçe’ye konuşan Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ise, katliamın sorumlularının 7 yıldır açığa çıkarılmadığını vurgulayarak, “Beybahçe’de Türkiye tarihinin en korkunç katliamlarından biri gerçekleşti. IŞİD çetelerinin burada bu katliamı gerçekleştireceği bilinmesine rağmen engellenmeyen bir katliamla karşı karşıya kaldık. 57 kişinin hayatını kaybettiği katliamın sorumluları ise 7 yıldır hala açığa çıkarılmadı. Verilen soru önergelerine rağmen, adalet mücadelelerine rağmen bir tek kamu görevlisinin bile yargılanmadığı bir katliamla karşı karşıyayız. Biz elbette katliamlar silsilesinin bu ülkede karanlık bir dönemin inşa ede AKP iktidarına el olmak üzere gerçekleştirildiğini biliyoruz. Bugün anmamızı gerçekleştirdik. Katliamları unutmamak demokrasi, eşitliği barışı savunan herkesin en önemli görevlerinden bir tanesi. Hiç kimse Gaziantep’i karanlık IŞİD çetelerinin lojistik merkezi haline getiremez. Bu kararlılıkla hesap sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version