Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beşiktaş: Şenol Güneş tecrübesi umutları taze tutuyor

Beşiktaş: Şenol Güneş tecrübesi umutları taze tutuyor


YORUM | HASAN CÜCÜK

SEZONA DOĞRU 

Sezonun başlamasına sayılı saatler kaldığı halde Beşiktaş, taraftarının yüzünü güldürecek star bir transfere henüz imza atamadı. Bu satırların yazıldığı dakikalarda, transfer görüşmeleri için İstanbul’a getirilen Alex Oxlade-Chamberlain ile anlaşma sağlandığı haberleri geliyor. Premier Lig tecrübesi olan Oxlade-Chamberlain taraftarda heyecan oluşturacaktır. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin peş peşe patlattığı transfer bombaları karşısında Beşiktaş taraftarı eleştiri oklarını Başkan Ahmet Nur Çebi’ye yöneltti. Taraftarın umudunu koruyan ise kulübede Şenol Güneş’in varlığı. 

Önce geçen sezona uzanalım… Valerien İsmael’le sezona başlayan Beşiktaş, ekim ayının son günlerinde koltuğu Şenol Güneş’e teslim etti. Üçüncü sınıf bir hoca olan İsmael’in getirilmesi ciddi bir yönetim hatasıydı. Kendi oluşturmadığı bir kadroyu devralan Güneş, başarılı bir grafik çizdi. Çıkılan 23 maçta 2,30 puan ortalaması tutturdu. Şampiyon Galatasaray’ın 2,42 ortalama ile sezonu tamamladığını dikkate aldığımızda, Şenol Güneş şampiyonluk umutlarını kaybeden bir takımı yeniden ayağa kaldıran isim oldu. Taraftarın doğal olarak, ‘Keşke sezona Güneş Hoca ile başlasaydık’ iç geçirmesi haksız değildi. 

Kulübede Şenol Güneş’in varlığı avantaj olsa da tek başına yeterli değil. Elinde güçlü bir kadro olmayan Şenol Güneş’ten üç kulvarda başarı beklemek haksızlık olur. Önce gelenlere bakalım. Şüphesiz en kariyerli isim Milan’dan bedelsiz kadroya dahil edilen Ante Rebic. Serie A ve Bundesliga tecrübesi olan Rebic, Hırvatistan milli formasını giydi. Lens’ten önlibero Jean Onana, Leicester City’den stoper Daniel Amartey ve West Ham’dan tapusu alınan Arthur Masuaku. Geçen sezon kiralık olarak sol bekte görev yapan Masuaku için 2 milyon Euro bonservis ödendi. Şu ana kadar gelen oyuncular için 6,25 milyon Euro ödendi. Ezeli rakiplere göre oldukça tasarruflu transferler yapıldı. 

Dış transfere fazla para harcamayan Beşiktaş, gönderdiği oyunculardan da fazla bir kazanç elde edemedi. Fas formasıyla Dünya Kupası’nda göz dolduran ancak Güneş’le yıldızı bir türlü barışmayan Romain Saiss kazanç sağlanan tek isim oldu. Katar yolunu tutan Saiss, kulübe 2,5 milyon Euro kazandırdı. Özellikle Fenerbahçe karşısındaki performansıyla taraftarın gözdesi olan Nathan Reymond bedelsiz olarak Premier Lig takımlarından Burnley’e giderken, Welinton ise yine bedelsiz Pendikspor’a imza attı. Takımın efsaneleri arasına adını yazdıran Atiba futbolu bırakırken, sözleşmesi biten N’Koudou veda eden isimler arasında yer aldı. 

Transfer sezonunda Beşiktaş taraftarını yönetimle karşı karşıya getiren gelişme Dusan Tadic’in ezeli rakip Fenerbahçe’ye kaptırılması oldu. Her konuda anlaşmanın sağlandığı Tadic’in imzası an meselesi olarak kamuoyuna yansıtıldı. Sırp oyuncunun geleceği saatleri bekleyen taraftar, adresin Beşiktaş değil Fenerbahçe olmasıyla çileden çıktı. Transfer çalımından öte yönetim beceriksizliği taraftarı öfkelendirmişti. 

Güncel kadro değerlerine baktığımızda Beşiktaş üçüncü basamakta yer alıyor. Ancak ilk sıradaki Galatasaray’ın yarısından daha az bir kadro değerine sahip. Keza ikinci Fenerbahçe ile arasındaki fark 72 milyon Euro. Kadro değeri elbette başarının anahtarı değil. Ancak oyuncunun kalitesinin takımda değer oluşturduğunu da göz ardı etmek mümkün değil. Manzara, yeni sezonda Beşiktaş’ın işinin rakiplerine nazaran daha zor olduğunu ortaya koyuyor. Yük Şenol Güneş’in omuzlarında bulunuyor. Tabii yönetimin de. Sezon hüsranla biterse, zaten taraftarın hedefinde olan yönetimi zor günler bekliyor demektir. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version