Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Berat Albayrak’ın abisinden subliminal mesaj: ‘Aman Reis Duymasın’ filmi çekti

Berat Albayrak’ın abisinden subliminal mesaj: ‘Aman Reis Duymasın’ filmi çekti


AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın abisi Serhat Albayrak’ın yöneticisi olduğu yapım şirketinin film isimleri ve konuları dikkat çekti. Albayrak’ın, ‘Aman Reis Duymasın, Baba Parası’ isimleriyle mesaj verdiği tahmin ediliyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski bakan Berat Albayrak’ın abisi Serhat Albayrak’ın CEO’su olduğu yapım şirketi “Aman Reis Duymasın” adından bir film çekti.

Filmde Serhat Albayrak’ın sahibi olduğu ATV’de yayınlanan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” kadrosu yer aldı. Filmdeki yani “reis” ve arkadaşları tatile çıkıyor ve başlarına gelmeyen kalmıyor.

NETFLİX’TE YAYINLANACAK

Halk TV’den Bora Edin’in haberine göre, Albayrak’ın şirketinin bir diğer filminin adı ise “Baba Parası”. Bu filmin konusu da oldukça ilginç, ülkenin en zengin insanı ölüyor ve gayri meşru çocukları servetini alabilmek için babalarının kasasının şifresini tahmin etmeye çalışıyor. Film yakın zamanda eşcinsel içeriklerin olduğu iddiası ile bir kesimin kapatılmasını istediği Netflix’te yayınlanacak.

Ülkenin en zengin adamının gayri meşru çocuklarının filmin tanıtımındaki durumları ise şöyle açıklanmış:

“Bir zengin, bir fakir, bir siyahi, bir beyaz, bir profesör, bir cahil, bir köylü, bir şehirli, bir Hıristiyan, bir Müslüman.”

Başrollerde ise Murat Cemcir ve Ahmet Kural yer alıyor.

Filmin fragmanındaki diyalog ise şöyle:

Ülkenin en zengin adamı çocuklarının boğazından haram lokma geçmesin diye onları aramadığını söylüyor ve diyaloglar şöyle devam ediyor:

Yağmur Tanrısevsin: Haram lokma diyorsun ya babacım… Niyazi abim… İnançsız, keferenin tekidir.

Murat Cemcir: Mürted cahilim efendim. Haramla helal aradaki farkı bilmiyorum ki…

Yağmur Tanrısevsin: Yani bunun için öteki tarafta terazi kurulmayacak babacım. Cehennem odunu budaksız.

Ahmet Kural: Hayatta en çok buna dikkat ederim. Asla haram bir lokma geçmedi kursağımdan. İlk olacak. Tadı baldan tatlı derler. Hem haramsa haram tövbe kapısı hep açık babacık.

MUHTAR KÖYLÜYÜ HARACA BAĞLIYOR

“Göktaşı” isimli filmin başrolünde ise Şafak Sezer var. Bu filmin hikayesi de ilginç. Trakya’da Günebakan köyünün en büyük problemi kuraklık. Köylü yağmur duasına çıkıyor ama yağmur yerine göktaşı yağıyor.

Amerikalı, Alman ve Rus ajanlar köye akın etmeye başlar. Köylüler ise buldukları göktaşlarını yüksek fiyatlarla satarken köyün muhtarı İsmet (Şafak Sezer) ise bu halkın sattıklarından bağış adı altında rüşvet topluyor. Köylü ise kurnaz muhtardan kurtulmaya çalışıyor.

KÜLTÜR BAKANLIĞI OSCAR ADAYINI DA ALBAYRAK’IN ŞİRKETİNDEN SEÇTİ

Tükriye’de Oscar adayı filmler Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan seçici kurul tarafından belirleniyor. Tesadüf bu ki; “Yabancı Dilde En İyi Film Dalı”nda Türkiye adayını kurul, Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi olduğu şirketin yapımcılığını üstlendiği “Bağlılık Hasan” olarak 2021’de belirledi. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu’na başvuran filmlerin değerlendirildiği kurulda, Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık Hasan” filminin, 94’üncü Akademi Ödülleri’ndeki (Oscar) adayı olarak Türkiye’yi temsil etmesi kararlaştırıldı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Semih Kaplanoğlu’nun üstlendiğini “Bağlılık Hasan” filminin dünya prömiyeri 74. Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” bölümünde gerçekleşmişti.

Kaplan Film ve Sinehane ortak yapımı filmin başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok paylaşırken, Mahir Günşiray da konuk oyuncu olarak yer aldı.

SERMAYESİ 10 MİLYON TL

Turkuvaz Medya Grubu çatısı altında 2017 yılında Sinehane adıyla kurulan Sinehane Film Prodüksiyon Anonim Şirketi bugüne kadar 5 (beş) uzun metraj film prodüksiyonu gerçekleştirmiş. Şirketin sermayesi 10 milyon 600 bin TL. Şirketin müştereken yönetim kurulu başkanı Serhat Albayrak, yardımcısı ise Fatih Savaş… Fatih Savaş ayrıca Serhat Albayrak’ın da avukatı. Yeni projeleri ile medya sektöründe uzun metraj film, video ve televizyon programcılığı alanlarında faaliyet gösteren şirketin seçtiği film senaryoları çok ilginç konulara değiniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version