Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belediyenin havuzuna giren çocuk yaşam mücadelesi veriyor


RIHA –  Urfa Büyükşehir Belediyesine ait havuzda boğulma tehlikesi yaşayan 14 yaşındaki Murat Başak, 3 gündür yaşam mücadelesi veriyor. 

 

Riha merkez Haliliye ilçesi Süleymaniye Mahallesi’ndeki Urfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mehmet Tuz Yüzme Havuzu’na 6 Ağustos tarihinde yüzmek için giren Murat Başak (14), boğulma tehlikesi geçirdi. Yetişkinler için yapılan havuza giren Başak, 7-8 dakika kimse tarafından fark edilmedi. Suda yüzen çocuklar tarafından fark edilerek çıkarılan Başak, olay yerine gelen ambulans ile Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Başak daha sonra Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

 

GÜVENLİK ZAFİYETİ

 

Ulaştığımız havuza ait güvenlik kamera görüntülerinde Başak’ın suda yüzen çocuklar tarafından fark edilip çıkarıldığı görülüyor. Yaşanan olayla ilgili ihmal olduğunu belirten eden Başak’ın babası Mehmet Başak, güvenlik zafiyeti olduğunu, sorumluların bulunup cezalandırılmasını talep etti. Doktorların ilk müdahale esnasından kalp masajı nedeniyle çocuklarının akciğerinin patladığını söylediğini aktaran Başak, “Çocuğumun kalbi 20 dakika boyunca duruyor. Kalp masajı yapan havuzdaki cankurtaranlar fazla baskı uygulamış. Daha sonra hastanede tekrar kalbi çalıştırılıyor. Entübe halde şu an. Yüzde yetmiş beyninde hasar var. Kalp masajı yapanlar belediyenin personeli. Cankurtaran olarak orada görevliler, ancak bir belgeleri yok. Havuzda onlarca çocuk var, kim ne yapıyor belli değil” dedi. 

 

‘SORUMLUĞU ÜSTLENEN YOK’

 

Çocuğunun yetişkinler için yapılan havuza girmesine izin verilmesinin güvenlik zafiyeti olduğunu dile getiren Başak, “Çocuğumuz yetişkin havuzunda boğuluyor. Çocuğu, onun yaşındaki çocuklar kurtarıyor. Orada hem belediye personeli, hem de cankurtaran denenler var. Avukatla beraber karakola gittik, havuzda 4-5 kamera varken 1 kamera görüntüsünü alabildik. Belediyeden şu ana kadar hiçbir yetkili ne bize ulaştı ne peşimize düştü. Belediye personeli cankurtaranlık yapıyor. Görüntülerde 4 güvenlik görevlisi var ama her 4’ü de aynı yerde oturuyor. Belediye personelleri aynı zamanda cankurtaranlık yapıyor. Sorumluğu üstlenen yok. Benim evladımın başına geldi, başka kişilerin başına gelmemesi için hukuki olarak her mücadeleyi vereceğim. Sonuna kadar devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Olayla ilgili Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, havuzda cankurtaranların olduğu, herhangi bir ihmalin olmadığı ileri sürüldü. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version