Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bayındır: Tecrit kırılmadıkça özgürlüğün gelemeyeceğini herkes bilmeli


ŞIRNEX – Partisinin kongresinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, İmralı tecridine değinerek, “Tecrit kırılmadıkça özgürlüğün gelemeyeceğini, eşitliğin olmayacağını ve barışın sağlanmayacağını herkes bilmelidir.” dedi.

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şirnex İl Örgütü, 1’inci Olağan Kongresi’ni parti binasında bulunan konferans salonunda gerçekleştirdi. Kongreye, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şirnex milletvekilleri Mehmet Zeki İrmez, Ayşegül Doğan, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) yöneticileri, Silopiya Belediye Eşbaşkanları, görevden alınan Cizîr ve Hezex Belediyesi Eşbaşkanları, Tevgera Jînen Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) yöneticileri ile Kamu Emekçileri Sendikaları konfederasyonu (KESK) birleşenleri katıldı. 

 

Kongrenin yapıldığı salona, sokağa çıkma yasakları döneminde katledilen Mehmet Tunç’ un, “Biz direndik, bizimle gurur duyun” sözlerinin yazılı olduğu pankartın yanı sıra “Me bi ciwanî destpêkir eme ê bi ciwanî serbikevin” ve “Tecrîta li ser gelê kurs xilasbûna mirovahiyê ye” pankartları asıldı. 

 

‘BOTAN TAVİZ VERMEDİ’

 

Saygı duruşunun ardından partinin faaliyet raporu okundu. Daha sonra kongrenin açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti Milletvekili Ayşegül Doğan, tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, “Partimiz halk öncülüğünde bir değişim ve dönüşüm yapan bir partidir. Botan halkı bu güne kadar tüm baskılara rağmen hiçbir şekilde mücadeleden taviz vermedi.  Birliğimizi ve ittifakımızı büyüterek, mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

 

 Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı ve Elîh Milletvekilli Keskin Bayındır, tarihi bir süreçten geçtikleri gibi adım adım zafere yürüdüklerini söyledi. Önemli bir seçim sürecini geride bıraktıklarına işaret eden Bayındır, “Parti olarak seçim sonuçlarından bir ders çıkardık. Seçim sonuçları kadar önemli bir süreç daha var önümüzde. Bu nedenle her il, ilçe, mahalle ve sokakta halkımızla bir araya geldik. Yapılan toplantılarda açığa çıkan eleştiri ve önerileri yol haritamız olacak. Kürt halkına yönelik baskılar devam ediyor. Bu baskılara karşı Kürt halkı da mücadeleden geri adım atmamıştır. Ancak Kürt mücadelesi sadece bizim kurumlarla sınırlı değildir. Bu nedenle zaman zaman kurumlarda eksiklikler ve yetersizlikler yaşanabilir, bu mücadelenin bittiği anlamına gelmiyor. Eğer umudumuz ve inancımız varsa kazanacağız. Her zaman diyoruz bu halkın bir önderi ve öncüsü vardır diye” ifadelerini kullandı.  

 

‘ÇÖZÜM TECRİDİN KALKMASI’

 

AKP-MHP iktidarının varlığını Kürt halkının inkarı üzerinden koruduğunu dile getiren Bayındır, “Bakanları ülke ülke gezip Kürtlere karşı yeni ittifak arayışlarında. Dünyanın tüm mazlum halkının gözü ise Kürtlerde ve mücadelesinde. Şunu herkes bilsin ki, hiçbir güç ve otorite bu mücadeleyi yok edemez” diye belirtti. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik derinleştirilen tecride dikkat çeken Bayındır, şöyle dedi: “2011 yılından bu yana İmralı’da Sayın Öcalan üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyor. Şu ana kadar tecridi kırmak için önümüze güçlü programlar koymadık ve karşı mücadele de zayıf kaldık. Bugün Sayın Öcalan’ın duruşu barışın, çözümün tutumudur. Tecrit kırılmadıkça özgürlüğün gelemeyeceğini, eşitliğin olmayacağını ve barışın sağlanmayacağını herkes bilmelidir. Bu iktidar bize sadece silahla gelmiyor. Her taraftan Kürt halkına saldırıyor. Çünkü biliyorlar Kürt halkının inancının ne kadar güçlü olduğunu.” 

 

‘DEMOKRATİK SİYASET HALKLA MÜMKÜN’ 

 

Devletin gençler üzerinden uyguladığı özel savaş politikalarına da değinen Bayındır, “Bugün Kurdistan’ın her yerine uyuşturucu dağıtılıyor. Toplumumuzun ahlakını bozmak, gençleri toplumsal gerçeklikten uzaklaştırmak için bu politikaya başvuruyorlar. Buradan ailelerimize sesleniyorum; gençler için en güvenli yer partimiz, kurumlarımızdır. Gençlerimiz partiye gelsin. Siyasetçiler olarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Siyasetçiler Kürt halkının mikrofonudur. Demokratik siyaset halkın mücadelesiyle mümkündür. Asıl güç halk mücadelesidir” dedi.

 

Konuşmaların ardından gidilen seçimle yeni il eşbaşkanlığına Zilan Yaman ve Sekvan Kılıç seçildi. Kongre, çekilen halay ve “Biji Serok Apo” sloganıyla son buldu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version