Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Batı Şeria’daki baskın sonrası Tel Aviv’de saldırı: İki ölü

Batı Şeria'daki baskın sonrası Tel Aviv'de saldırı: İki ölü


– İsrail’in Tel Aviv kentinde bir Filistinlinin düzenlediği saldırı sonucu belediyeye bağlı devriye görevlilerinden biri öldü. Saldırı, işgal altındaki Barı Şeria’ya bağlı bir köye Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği baskında bir Filistinlinin ölmesinin ardından geldi. Filistinli saldırgan, olay yerinde bulunan bir başka devriye görevlisi tarafından vurularak öldürüldü. Saldırıya rağmen hükümet karşıtı protestolarını sürdüren on binler, aşırı sağcı Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargıya darbe planına karşı ‘demokrasi’ sloganıyla bu hafta da Kaplan Caddesi’nde toplandı.

SALDIRGAN 27 YAŞINDA BİR FİLİSTİNLİ

Kentin merkezinde gerçekleşen saldırıyla ilgili açıklama yapan İsrail polisi, saldırganın Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’nda yaşayan 27 yaşındaki bir Filistinli olduğunu açıkladı. Hamas, saldırının sorumluluğunu üstlenmedi ancak saldırıyı övdü. Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai İsrail kamu yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, şüpheli saldırganın daha sonra başka bir belediye devriye görevlisi tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, “Belediye çalışanının şüpheli bir şey fark ettikten sonra saldırgana yaklaştığını ve ardından saldırgan tarafından vurulduğunu” söyledi. İsrail devlet televizyonuna yaptığı açıklamada “Çok üzücü bir olayla karşı karşıyayız” diyen Huldai, “Yaralıların sağlığına kavuşması için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KENTTE HÜKÜMETİN ‘YARGIYA DARBE’ YASASIYLA İLGİLİ EYLEMLER SÜRÜYOR

Öte yandan, saldırıya rağmen, Tel Aviv’de on binlerce kişi aşırı sağcı Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyonun, yüksek mahkemenin yetkilerinin büyük bölümünü elinden alan ‘yargı reformuna’ karşı protestolarını sürdürdü. Aylardır süren eylemlerin bu haftaki ayağında en yoğun katılımlı gösteriye ev sahipliği yapan Tel Aviv’de protestocular Kaplan Caddesi’ndeki Hükümet Kompleksi’nin önünde toplandı.

Netanyahu hükümeti karşıtı protesto hareketinin liderleri, burada kurulan sahnede hükümetin yargı düzenlemesini eleştiren konuşmalar yaptı. Protesto liderleri, “Netanyahu’yu, olası bir anayasal krize yol açarak hukukun üstünlüğünü yok etmeye çalışmakla” suçladı. İsrail bayrakları taşıyan protestocular, davullar, düdükler ve havalı kornalarla ritim tutarak, “demokrasi” sloganları attı. Kaplan Caddesi’nde her hafta bir ana sloganın yer aldığı dev pankart açan göstericiler, bu hafta, Netanyahu’nun siluetinin yer aldığı “Yüzde 100 yalanlar” yazılı pankartı taşıdı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version