Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başhekim yardımcısından sağlıkçılara tehdit


MÊRDÎN – Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Erkan Sanmak’ın “Terlik giyen hastaneye gelmesin. Görürsem en ağır şekilde gereğini yaparım” şeklindeki mesajları tepkiyle karşılandı.  

 

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Erkan Sanmak, sağlık çalışanlarının yer aldığı whatsapp grubuna tehdit dolu mesaj attı. Mesajda, “Yangın merdivenlerinde çöp, sigara görmeyeceğim. İlgili birimde kim içerse aynı gün gereğini yapacağım. Yaka kartı takmayan görmeyeyim. Kılık kıyafet düzgün olsun. Terlik giyen şort giyen hastaneye gelmesin. Görürsem en ağır şekilde gereğini yaparım. Herkes birimine sahip çıksın” ifadelerine yer verildi. 

 

SES’TEN TEPKİ

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mêrdîn Şubesi, söz konusu mesaja tepki gösterdi. SES’in sanal medya hesabından şu paylaşım yapıldı: “Mardin EAH başhekim yardımcısının gruplara gönderdiği mesajdaki üslup; adeta, liyakatsız bir şekilde yönetici yapılanların, emekçileri nasıl değersiz gördüğünün yansımasıdır. Bu emrivaki ve tehditvari mesajı kınıyor, gerekli idari soruşturmanın yürütülmesini talep ediyoruz. Bizler hiç kimsenin hizmetçisi ya da kölesi değiliz. Kötü çalışma koşullarına rağmen, çalışarak emeği karşılığında ücretini alan emekçileriz. Daha, doğru bir iletişim kurmaktan bile aciz olan zihniyetler yöneticilik yapmamalı. Hep diyoruz; ya liyakat ya liyakat… Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık şuan Mardin’de burdan soruyoruz; Bu liyakatsızlığa sessiz mi kalacaksınız?”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version