Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Barış Akademisyeni Arı 6 yıl sonra görevine iade edildi


İZMİR – Altı yıl sonra görevine iade edilen Barış Akademisyeni Dr. Aydın Arı, bilimin ve düşüncenin özgür olduğu bir üniversite için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

 

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attığı gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) akademisyenlerinden Dr. Aydın Arı, 6 yıl sonra göreve iade edildi. Aydın, ailesi ve arkadaşları, Eğitim Sen 3 Nolu İzmir Üniversiteler Şubesi’nin çağrısıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

 

Açıklamada konuşan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ümit Akıncı, “Yine dönecekler, yine güzelleştirecekler’ demiştik. Tekrar akademinin gerçek ve evrensel normlarına uygun olarak derslerine gireceklerini, üretimlerine devam edeceklerini söylemiştik ve toplumsal sorumlulukları gereği yeniden barış, demokrasi ve emek diyeceklerini biliyorduk. İşte o gün geldi. Dr. Aydın Arı, görevine başlayacak” diye belirtti. 

 

‘AKADEMİYE ÖZGÜRLÜK’

 

Daha sonra konuşan Arı ise, “Topluma ve kurumlara en sert eleştirileri yöneltme görevime geri dönüyorum” dedi.  Adaletsizliğe uğrayanların sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Arı, şunları söyledi: “Bildiğini açık seçik ifade etmenin görev olduğunu bilenlerdenim. Üniversitenin özgür ve özerk bir kurum olabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Üniversiteden atılmamızda gayreti olanlar ve suç ortağı olanlardan hesap soracağız. Bilimin ve düşüncenin özgür olduğu bir üniversite için mücadele edeceğiz. Türkiye’ye barış, akademiye özgürlük.”

 

Avukatı Ayşegül Karpuz’un konuşmasının ardından Arı, “KHK’lar gidecek biz kalacağız” sloganları eşliğinde üniversiteye girdi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version