Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Şimşek, AVM’de tek başına kumpir yerken görüntülendi

Bakan Şimşek, AVM’de tek başına kumpir yerken görüntülendi


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu Ankara’daki bir AVM’de yemek yerken görüntülendi. Kumpir tercih eden Bakan Şimşek, siparişini sırada bekledi, ardından masaya geçti.

Sözcü’nün haberine göre; koruma polisi ile birlikte Ankara’daki bir AVM’ye giden Bakan Şimşek, en üst katta bulunan yemek katına çıktı ve çeşitli menüleri olan lokantalara göz atıp bir kumpir restoranını tercih etti.

Sipariş verdikten sonra boş bir masaya oturup yemeğini yiyen Şimşek, daha sonra alışveriş merkezinden ayrıldı.

ŞİMŞEK KOLTUĞA OTURDUĞUNDA 80 LİRA OLAN KUMPİR ŞİMDİ 175 TL

Şimşek 3 Haziran’da bakanlık koltuğuna oturduğunda 80 lira olan karışık kumpirin fiyatı içindeki malzemeye göre değişim gösterse de artık 155 liradan başlayıp 175 liraya kadar çıkıyor.

Şimşek’in tercih ettiği restoranda daha önce 60 lira olan en ucuz sade kumpirin fiyatı ise vergi artışları ve yükselen enflasyonun etkisiyle 102 liraya yükseldi.

ENFLASYON ZİRVE YAPTI

Şimşek’in bütçe açığını kontrol altına almak için Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi oranlarında yaptığı düzenlemeler, temmuz ayından itibaren başta gıda olmak üzere tüm temel ihtiyaç ürünlerinde büyük fiyat artışlarının yaşanmasına neden oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, bakan Şimşek’in attığı adımların etkisiyle temmuz ayında tüketici enflasyonu aylık yüzde 9.49 artışla zirve yaparken, yıllık enflasyon yüzde 47.83’e yükseldi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version