Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arnavutluk Başbakanı şikayet etti, restorandan kaçan turistlerin hesabını İtalya ödedi

Arnavutluk Başbakanı şikayet etti, restorandan kaçan turistlerin hesabını İtalya ödedi


İtalya hükümeti Arnavutluk’ta ödeme yapmadan ayrılan dört İtalyan turistin restoran faturasını kapattı. Berat kentinde yaşanan olay her iki ülkede de manşetlere taşındı.

‘GİDİN VE BU APTALLARIN FATURASINI ÖDEYİN’

Olayı Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ülkeyi ziyareti sırasında İtalyan mevkidaşı Giorgia Meloni’ye şikayet etti La Stampa gazetesine verdiği demeçte, Meloni ülkedeki büyükelçisine “gidin ve bu aptalların faturasını ödeyin” dediğini anlattı. Ardından 80 euroluk faturayı İtalyan Büyükelçiliği ödedi. Büyükelçilik açıklamasında “İtalyanlar kurallara uyuyor ve borçlarını ödüyor ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını umuyoruz. Birkaç namussuz insan, namuslu insanlardan oluşan bir milleti utandıramaz” dedi. Arnavutluk gezisine katılan İtalya Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida da Reuters haber ajansına hesabı ödemenin bir ‘gurur meselesi’ olduğunu söyledi.

Berat kentinde restorana giden dört İtalyan turist, hesabı ödemeden mekandan ayrılmıştı. Turistlerin restorandan ayrıldıkları görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Restoranın sahibi Albania’s Report TV’ye, ilk defa müşterilerin hesap ödemeden işletmesinden ayrıldığını söylerken, ödeme yapmayan turistlerin yemeklere de iltifat ederek beğendiklerini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version