Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arap aşiretlerinden tecridi durdurma çağrısı


HABER MERKEZİ – Til Hemîsê ilçesindeki yurttaşlar ve Arap aşiretlerinin kanaat önderleri, insan hakları örgütlerini ve BM Güvenlik Konseyi’ni PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi durdurmaya çağırdı.

Qamişlo Kantonu’nun Til Hemîsê ilçesi yurttaşları, Til Ehmed, Ceza, Ekaz ve Ebû Cirn belde meclislerinin işbirliğiyle ilçenin doğusundaki kültür merkezi meydanında tecride karşı eylem düzenledi.Eylemde konuşan PYD Til Hemîsê İlçe Eş Başkanı Xalib El Sedûn, katılımcıları selamlayarak, “Bu eylemimiz, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü içindir” dedi. 

Til Hemîsê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ehmed El Xelef, bugün burada tüm dünyaya ülkelerinde direndiklerini, kimseye baş eğmediklerini ve iradelerinin kırılmadığını gösterdiklerini belirterek, “Dünyaya özgür geldik, toprağımızı, onurumuzu ve önderliğimizi savunuyoruz” dedi.

‘DEMOKRATİK ULUS PROJESİNİ YOK ETMEK İSTİYORUZ’

Til Hemîsê Kongra Star Koordinasyonu üyesi Efer El Casim, eylemlerinin Türk devletinin demokratik ulus projesini yok etmek için Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı tecridi sonlandırmadığına dikkat çekerek, “Türk devletinin planlarına karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Şehitlerin yolu ve Önderliğin felsefesini takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Casim şöyle devam etti: “Önderliğin felsefesinin amacı, kadın ve erkek eşitliğinin olduğu demokratik, politik ve ahlaki bir toplumun kurulmasıdır. Amacı kadına karşı savaş ataerkil zihniyeti kırmak ve özgürlükleri sağlamaktır.”

‘O FİKİRLER TEK ÇÖZÜMDÜR’

PYD Til Hemîsê Yürütme Üyesi Hiyal El Xiwêr, Türkiye’nin Abdullah Öcalan’a yönelik suçlarına tepki göstererek, “Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerine düşman olan ülkeler, kendisine karşı büyük bir komplo geliştirdi. Türk devletinin zindanda Önderliğe karşı yaptığı şeyler, insan hakları ilkelerine aykırıdır. Bölge halkı olarak bunu reddediyoruz” diye belirtti. 

Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin bölgeyi ve dünyayı etkilediğini söyleyen Xiwêr, “Kuzey ve Doğu Suriye düzeyinde olumlu bir değişim oldu. Önderliğin fikri bölgeye ve dünyaya olumlu bir etki yaptı. O fikir bileşenlerin birliğinin tek çözümüdür” dedi.

 ‘ARAP AŞİRETLERİNİN BİRLİĞİNDE ROLÜ BÜYÜK’

Til Hemîsê ilçesindeki Arap aşiretlerinin kanaat önderleri adına konuşan Mihemed El Hesen, Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin bölgedeki Arap aşiretlerinin birliğinin sağlanmasındaki büyük rolüne dikkat çekerek, “Türk devletinin hizmet eden uluslararası komploya karşı durduk ve Önderliği destekledik. Özgürlük isteyen halkımızın iradesini kırmaya çalışan devletlere karşı askeri güçlerimizin yanında duruyoruz” açıklamasında bulundu.

BM’YE ÇAĞRI

Hesen, insan hakları örgütlerini ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ni Abdullah Öcalan’a yönelik insanlık dışı suçları durdurmaya çağırarak, “BM Güvenlik Konseyi’ne Önderliği bırakmaları çağrısında bulunuyoruz. Söz veriyoruz gerici ve faşist güçler bizi ne kadar fizik bir şekilde Önderlikten uzaklaştırmaya çalışsa da izinde gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version