Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amed havaalanında uçuşlara ‘operasyonel nedenler’ engeli


AMED – Diyarbakır Havaalanı’nda dün bir kez daha uçuş seferi olan yolcular 6 saat ertelemeli gitmek zorunda kalırken, gerekçe ise “operasyonel nedenler” olarak gösterildi. 

 

Diyarbakır Havaalanı’nda sorunlar devam ediyor. Dün gece 21.30’da Amed’den İstanbul’a uçuş seferi olan yolcular önce havaalanında “gecikme” olacak denilerek, 40 dakika bekletildi. Yolculara daha sonra 6 saat gecikme ile uçağın kaldırılacağı söylendi. Resmi açıklama bekleyen yolcular ile satış görevlileri arasında tartışma yaşandı. 

 

‘OPERASYONEL NEDENLERLE’ GECİKME GEREKÇESİ

 

Yetkililerle görüşemeyen yolculara Amed-İstanbul uçuş seferi için atılan mesajda, “Değerli misafirimiz 11.08.2023 PC2385 Diyarbakır-İstanbul Sabiha Gökcen ucumuz operasyonel nedenlerle 21.30 yerine 03.30’da gecikmeli olarak yapılacaktır. 02.45’te check-in işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı. Aynı zamanda, “savaş uçakları” gerekçesiyle uçuşların ertelendiği anonsu da yapıldı. 

 

GERGİNLİK YAŞANDI

 

Ancak yolcular, bu anons sırasında da sivil uçuşların olduğunu söyledi. Mağdur edilen yolcuların bir kısmının biletini iptal etti öğrenilirken, yolcular ile satış görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Mağdur edilen yolcular, bilet aldıkları firma tarafından bir otelde uçuş saatine kadar konaklama ayarlaması yönünde ısrarcı olması ardından, yolcuların isimleri 4 kez alındı. Yolcuların ısrarı üzerine firma tarafından ayarlanan otel de yolcuların konaklaması sağlandı. Bazı yolcuların da diğer uçuş seferi saat olan 03.30’a kadar havaalanında beklediği kaydedildi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version