Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’nin politikaları ilaç krizini büyüttü: Organ naklinde kullanılan ilaç ülkeye gelmeyecek, astım, şeker ve kalp ilaçlarında da sorun büyüyor

AKP'nin politikaları ilaç krizini büyüttü: Organ naklinde kullanılan ilaç ülkeye gelmeyecek, astım, şeker ve kalp ilaçlarında da sorun büyüyor


ORGAN NAKLİ İÇİN GEREKEN İLAÇ TÜRKİYE’YE GELMEYECEK, YENİ İLAÇLAR DA RAFLARDA YERİNİ ALAMIYOR

Döviz kuruna bağlı ilaç fiyatlandırma politikası nedeniyle ilaç ithal edilmedi veya kısıtlı ithalat yapıldığını belirten Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, “Bu durum doğal olarak hastaların ihtiyaçlarını karşılayacak ilaç bulamamalarına neden oluyor” dedi.

İlaç devi Roche’nin, organ nakli olan hastalar için hayati öneme sahip ilacı, fiyat politikasından dolayı Türkiye’ye getirmeyeceğini duyurduğunu söyleyen Ercanlı, şöyle konuştu:

“En önemli ilaç yokluklarından biri de yurtdışında tedavi kapsamına yeni sokulan ilaçların da Türkiye’ye girememesi. Kura bağlı fiyatlandırma politikasından vazgeçilmeli. Sıfırdan kârlılıkların belirlendiği fiyat kararnamesi ile hastanın ilaca erişebileceği bir sistemin getirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu durum düzelmez.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version