Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana’da gözaltına alınan 18 kişi serbest bırakıldı


ADANA – Cumartesi Anneleri ile dayanışmak amacıyla gerçekleştirmek istedikleri açıklamada gözaltına alınan 18 kişi, serbest bırakıldı.

Adana’da İnönü Parkı’nda Cumartesi Anneleri ile dayanışmak için gerçekleştirmek istedikleri eyleme polis saldırmış, 18 kişi gözaltına alınmıştı. İfade işlemlerinin ardından serbest bırakılan 18 kişi İHD Adana Şube binasında toplandı.

Burada toplanan yurttaşlarla birlikte açıklama yapan İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, “Cumartesi Anneleri’nin eylemleri Kaymakamlık kararı ile engelleniyor. Yavaş yavaş diğer illere de yayılıyor. Tüm Şubeler eş zamanlı olarak Cumartesi Anneleri’ne destek açıklaması kararı almıştık. Ama Adana Valiliği bugün için bir karar verdi. Biz bu kararı tanımıyoruz. Biz bu kararı tanımıyoruz, çünkü hukuka aykırı bir karar. Bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı verdiği Maside Ocak ve Gülseren Yoleri kararları var. Anayasa Mahkemesi kararı Valiliğin aldığı bir idari işlemle yok sayılıyor. Biz direnmeye, Cumartesi Anneleri’nin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version