Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana 2’nci Bağlama Günleri başlıyor: Aşık Veysel’e ithaf edilecek

Adana 2'nci Bağlama Günleri başlıyor: Aşık Veysel’e ithaf edilecek


ADANA – Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında 2. Bağlama Günleri’ni, 2023’ün UNESCO tarafından Aşık Veysel Yılı ilan edilmesinden dolayı halk ozanı Aşık Veysel’e ithaf ettiklerini belirtti.

Basın toplantısına Göğebakan’ın yanı sıra Altın Koza Yönetim Kurulu Üyesi olan Bağlama Günleri Koordinatörü Dr. Ali Dağıstanlı katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan

Göğebakan geleneksel hale getirdiklerini ifade ettiği Bağlama Günleri’ni şu sözlerle anlattı:

“Etkinliğin son gününde büyük bir konser vereceğiz. Aşık Veysel’i günlerce ansak, anlatsak yetmez. Çünkü böyle bir değer aylarca anlatılır, aylarca işlenir. Biz de gönülleri gönüllere bağlamak adına geleneksel hale getirdiğimiz Bağlama Günleri’nde bu sene Aşık Veysel’i anarak devam edeceğiz”

‘BAĞLAMA ANADOLU’NUN PARMAK İZİDİR’

Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Dr. Ali Dağıstanlı ise bağlamanın Anadolu’da çok önemli bir enstrüman olmasının ötesinde önemli bir aktarım aracı olduğunu vurguladı. Dağıstanlı, “Bağlama Anadolu halkının parmak izi gibidir. Dertlerini, sevinçlerini ve yaşamlarıyla ilgili her şeyi bağlama ile anlatmışlardır. Bağlamayı tanımak halkımızın düşünce ve inanç biçimini tanımak, tarihimizi bilmektir” diye konuştu.

Altın Koza Yönetim Kurulu Üyesi olan Bağlama Günleri Koordinatörü Dr. Ali Dağıstanlı

ETKİNLİĞİN SON GÜNÜNDE ARİF SAĞ SAHNE ALACAK

Bağlama Günleri boyunca, konserlerin yanı sıra gündüzleri akademisyen ve sanatçıların katılacağı paneller de düzenlenecek. Etkinliğin son gününde Merkez Park’ta Arif Sağ ve Tolga Sağ konseri düzenlenecek. (KÜLTÜR SANAT)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version