Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de siber saldırı: Sağlık hizmetleri kesintiye uğradı

abdde siber saldiri


abdde siber saldiri

ABD’nin California, Texas, Connecticut, Rhode Island ve Pensilvanya eyaletlerindeki hastaneler, siber saldırı sonucu sağlık hizmetlerinin aksadığı olaylara sahne oldu.

Texas, Connecticut, Rhode Island ve Pensilvanya’da faaliyet gösteren birçok hastane, siber saldırıya hedef oldu. Bu saldırılar, hastanelerin bilgisayar sistemlerini etkileyerek bazı servis odalarının kapatılmasına ve ambulansların seyir rotalarının değiştirilmesine neden oldu. Siber güvenlik ekipleri, sorunun üstesinden gelmek için yoğun bir şekilde çalışırken, birçok insan sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramasıyla karşılaştı. Tedaviye ihtiyaç duyan birçok hasta başka sağlık merkezlerine yönlendirildi.

Prospect Medical Holdings adlı sağlık merkezi, ABD merkezli ve siber saldırıdan etkilenen bir kuruluş olarak, saldırının ortaya çıkmasının ardından sistemlerini çevrimdışı konumuna getirdiklerini ve siber güvenlik uzmanlarıyla birlikte olayı araştırmaya başladıklarını açıkladı. Şirketin yaptığı açıklamada, “Araştırmamız sürerken, normal operasyonlara en kısa sürede geri dönmek ve hastalarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çaba göstermeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version