Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de 35 saat Atlas Okyanusu’nda mahsur kalan genç kurtarıldı: Tanrı’yla hiç olmadığı kadar konuştum

ABD'de 35 saat Atlas Okyanusu'nda mahsur kalan genç kurtarıldı: Tanrı'yla hiç olmadığı kadar konuştum


– ABD’nin Florida eyaletinin yaklaşık 20 kilometre açığında kısmen batmış bir teknede mahsur kalan Charles Gregory 35 saat sonra kurtarıldı. 4 Ağustos sabah erken saatlerde balık tutmak üzere St. Augustine kıyılarından Atlantik Okyanusu’na açıldı. Ancak gelgit tahmin ettiğinden daha hızlı yükseldiği için 12 metrelik teknesini kısmen batırdı ve Gregory suya düştü.

KÖPEKBALIKLARI VE DENİZ ANALARIYLA MÜCADELE ETTİ

Suya düştükten sonra tekrar teknenin üzerine çıkmayı başaran 25 yaşındaki balıkçının Florida’nın yakıcı güneşi altında ‘hayatta kalma mücadelesi’ de böylece başlamış oldu. Raymond, “Geceleri güneşten yanmış vücudunun rüzgarın etkisiyle, suyun içinde dondurucu soğuğa maruz kaldığını” söyledi. Babası Raymond Gregory, 6 Ağustos Pazar günü CNN’e yaptığı açıklamada, iki günlük hayatta kalma mücadelesi sırasında oğlunun sadece köpekbalıklarıyla karşılaşmakla kalmadığını, aynı zamanda denizanası sokmalarına da maruz kaldığını söyledi. Babası 25 yaşındaki oğlunun cep telefonunu ve can yeleğini kaybettiğini ekleyerek, Atlantik Okyanusu’nda sürüklenirken “Ölümüne korktuğunu” ve “35 saat içinde Tanrı’yla tüm hayatım boyunca yaptığımdan daha fazla konuştum” dediğini aktardı.

YERİ HAVADAN TESPİT EDİLDİ

ABD Sahil Güvenliği, “Charles’ın cumartesi sabahı bir hava ekibi tarafından kıyıdan yaklaşık 12 mil açıkta tespit edilmesinin ardından Atlantik Okyanusu’nda arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler tarafından kurtarıldığını” açıkladı. Sahil Güvenlik tarafından paylaşılan dramatik kurtarma görüntülerinde Charles, mürettebat tarafından kurtarılmadan önce pruvası su yüzeyinin altına inerken sular altında kalan teknede otururken görülebiliyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version