Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de 21 eve giren siyah ayı ‘Tank Hank’ yakalandı

ABD'de 21 eve giren siyah ayı 'Tank Hank' yakalandı


– ABD’de Nevada ve Kaliforniya sınırında bulunan Tahoe Gölü civarında 2022’den bu yana 21 eve girdiği düşünülen ve sevenleri tarafından “Tank Hank” olarak anılan 227 kilogramlık siyah ayı yakalandı. Adı Hank olsa da kendisi dişi olan siyah ayının Colorado eyaletindeki bir barınağa gönderileceği açıklandı.

California Balık ve Yaban Hayatı Dairesi (CDFW) yaptığı açıklamada biyologların, DNA kanıtlarıyla 21 “hırsızlıkla” bağlantılı olan ayıyı “güvenli bir şekilde hareketsiz hale getirdiğini” söyledi. Başarılı bir sağlık kontrolünden geçen Hank, Colorado eyaletinde bulunan Springfield yakınlarındaki Vahşi Hayvan Barınağı’na götürülecek. Açıklamada, “Bu ayıya olan yaygın ilgi ve ayının dahil olduğu ciddi bir olaya ilişkin önemli risk göz önüne alındığında, CDFW ayı ailesini ve South Lake Tahoe topluluğundaki insanları korumak için alternatif bir çözüm kullanıyor” dendi.

ÜÇ YAVRUSU FARKLI BİR TESİSE GÖNDERİLECEK

Hank’in üç yavrusunun ise Kaliforniya eyaletindeki bir başka tesise gönderileceği açıklandı “Annelerinden öğrendikleri olumsuz davranışları bırakmalarının amaçlanacağı” ve ileride vahşi doğaya geri dönmelerine çalışılacağı belirtildi.

Ayı Hank’in başlangıçta 40’tan fazla hırsızlık olayından sorumlu olduğuna inanılıyordu, ancak DNA örnekleri hırsızlık olaylarının insan yiyeceğine karşı doymak bilmez bir iştahı olan en az iki büyük ayının daha işi olduğunu kanıtladı. Hank’in hırsızlık olaylarında çılgınlığında yalnız olmadığının anlaşılması, Kaliforniya yetkililerinin “hiçbir ayıya ötenazi uygulanmayacağı, zarar verilmeyeceği, başka bir tesise ya da hayvanat bahçesine yerleştirilmeyeceği” konusunda halka güvence vermesine yol açtı. Biyologlar, çoğu siyah ayıdan oldukça büyük olan Hank’in insanlardan korkmadan büyüdüğüne ve insanların evlerine zorla girmek için gücünü kullanmayı öğrendiğine inanıyor.

CDFW sözcüsü Peter Tira Şubat 2022’de BBC’ye verdiği demeçte, “Bir ayının zorla garaj kapısından içeri girmesi ya da içeride insanlar varken ön kapıyı kırarak açması oldukça küstahça ve alışılmadık bir durumdur” dedi. Kaliforniya’daki hırsızlık olaylarına karışan diğer iki ayının nerede olduğu ve potansiyel akıbeti ise belirsiz. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version