Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Yüksek Mahkemesi onayladı: ‘Hayalet silahları’ kayıt altına alan düzenleme yeniden yürürlükte

ABD Yüksek Mahkemesi onayladı: 'Hayalet silahları' kayıt altına alan düzenleme yeniden yürürlükte


– ABD Yüksek Mahkemesi, Joe Biden yönetiminin, seri numarası olmayan toplama silahların kayda alınmasına ilişkin düzenlemesinin yeniden yürürlüğe konulmasına ilişkin kararını onayladı.

AA’nın aktardığına göre, mahkemede yapılan oylamada Başyargıç John Roberts ve muhafazakâr Yargıç Amy Coney Barrett, mahkemenin üç liberal üyesine katılarak dörde karşı beş oyla “hayalet silahlara” ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girmesine karar verdi. Muhafazakar yargıçlar Clarence Thomas, Samuel Alito, Neil Gorsuch ve Brett Kavanaugh ise oylamada ret oyu kullandı.

KOLLUK KUVVETLERİ SİLAHLARIN İZİNİ SÜRMEKTE ZORLANIYOR

Biden yönetimi, 27 Temmuz’da ABD Yüksek Mahkemesi’nden, kolluk kuvvetlerinin izini sürmekte zorlandığı ‘hayalet silahların’ yaygınlaşmasını engellemeyi amaçlayan düzenlemenin alt mahkemece iptalinin ardından düzenlemenin tekrar yürürlüğe konmasını talep etmişti.

İKİ TEKSASLI DÜZENLEMEYE İTİRAZ ETMİŞTİ

ABD Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (ATF), 2022’de söz konusu silahları hükümetin kolay takip etmesi için ateşli silah olarak tanımlayacak şekilde yönetmeliklerini güncellemişti. Buna göre, satışı engellenmeyen hayalet silahların takip edilebilmesi için seri numaralandırılması ve kayıt altında tutulması gerekiyor. ATF’nin hazırladığı bir çalışmada, seri numarası olmayan hayalet silahların suç mahallerinde kullanımının 2021’de 2020’ye kıyasla 2 kat arttığı ortaya çıkmıştı. ATF düzenlemelerine itiraz, kişisel kullanımları için hayalet silahlar üretmeyi planladıkları bileşenlere sahip olan iki Teksaslı tarafından yapılmıştı. Kural, bu kişilerin doğrudan ek parça satın alabilmelerini de engelliyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version