Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD, Rusya’nın Türk kuru yük gemisine saldırısına tepki gösterdi; Ankara sessiz!

ABD, Rusya’nın Türk kuru yük gemisine saldırısına tepki gösterdi; Ankara sessiz!


ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna limanına giderken Rus kuvvetlerinin uyarı ateşi açtığı Palau bandıralı Türk kargo gemisine yapılan saldırıyı ‘kabul edilemez’ olarak nitelendirdi. Ankara’dan konuyla ilgili şu ana kadar açıklama yapılmadı.

Rus Savunma Bakanlığı, iki gün önce Ukrayna’ya giden Palau bandıralı bir yük gemisine yaptığı helikopterli baskına ilişkin görüntüleri yayınladı. Rus askeri, gemiyi içinde silah olup olmadığını kontrol için durdurup aramıştı.

VİDEO | ANKARA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR!

📌Rus Savunma Bakanlığı, iki gün önce Ukrayna’ya giden Palau bandıralı Türk kuru yük gemisine yaptığı helikopterli baskına ilişkin görüntüleri yayınladı. Rus askeri, gemiyi içinde silah olup olmadığını kontrol için durdurup aramıştı. pic.twitter.com/hRFSu6zHwG

— Tr724 (@Tr724) August 15, 2023

Dışişleri Bakanı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Rusya’nın Karadeniz’de Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri ‘askeri kargo taşımacılığı olarak kabul etme’ kararının ‘kabul edilemez bir davranış’ olduğunu belirtti ve Moskova’yı tahıl transferini durdurmaya çalışmakla suçladı.

Rusya’yı anlaşmaya yeniden katılmaya davet eden sözcü, “Rus ordusunun Ukrayna’nın tahıl tesislerine yönelik hedeflerini Karadeniz’deki sivil gemilere yönelik saldırıları da içerek şekilde genişletebileceğinden endişe duyuyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Karadeniz’de Ukrayna’nın saldırılarına cevap veren Rusya, önceki gün bu kez bir yük gemisini hedef almıştı. Palau bandıralı Şükrü Okan isimli Türk kuru yük gemisine Rusya tarafından ateş açılmış, ardından helikopterle gemiye baskın yapılmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version