Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

8 yaşındaki otizmli Tarık’ın babaannesi yetkililere seslendi: ‘Gelinimi tahliye edin, çocuk sabah akşam annesini istiyor’

8 yaşındaki otizmli Tarık’ın babaannesi yetkililere seslendi: ‘Gelinimi tahliye edin, çocuk sabah akşam annesini istiyor’


15 Temmuz’dan sonra KHK ile kapatılan kurumlarda çalıştığı için tutuklanan baba Talip Ekmekçi 5 yıldır Erzincan Cezaevi’nde iken 5 ay önce de eşi Esra Ekmekçi tutuklandı. Aynı cezaevinde olan Ekmekçi çiftinin 3 çocuğundan biri olan 8 yaşındaki Tarık otizmli olduğu için özel bakıma muhtaç.

Samsun’da yaşayan babaanne Nazmiye Ekmekçi yetkililere seslenerek kamuoyunda ‘Yusuf Kerim Yasası’ olarak bilinen çocuğu ağır hasta olan hükümlü annelerin infazının ertelenmesini öngören yasadan gelini Esra Ekmekçi’yi de uygulanmasını istedi.

Kendisinin de hasta olduğunu belirten yaşlı kadın okuma yazma bilmediği için özel eğitim alan otizmli Tarık ile ilgilenemediği çocuğun akşam sabah sürekli annesini istediğini söyledi.

Otizmli Tarık’ın(8) anne-babası Esra & Talip Ekmekçi cezaevinde. Babaanne, Tarık’ın bakımında zorlandığını belirterek yetkililerden yardım talep ediyor.

AnneBabaYok ÇocuklarPerişan pic.twitter.com/tKKzDLbqwM

— Odak Dünyam (@odakdunyam) August 26, 2023

Babaanne Ekmekçi, ‘‘Oğlum ve gelinim içeride yetkililerden yardım istiyorum. 3 tane torunum var. Tansiyon hastasıyım en küçüğü otizmli ben bakamıyorum. Akşamları uyutamıyorum annesini soruyor, sabah kalkıyor annesini soruyor. Okula gitmek istemiyor, haftada 3 gün özel eğitime gidiyor. Dersleriyle ilgilenemiyorum. Benim okumam yazmam yok yetkililerden yardım istiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Hukuksuz cemaat soruşturmasında 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen ve 5 ay önce tutuklanarak cezaevine konulan Esra Ekmekçi’nin cezasının Yargıtay tarafından onanmadığı için çocuğu ağır hasta olan hükümlü annelerin infazının ertelenmesini öngören yasadan yararlandırılmadığı öğrenildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version