Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

30 yıl sonra Nisêbîn’de zılgıtlarla karşılandı


MÊRDÎN – Müebbet hapis cezası verilen Adnan Karakaş, 30 yıllık tutukluluğunun ardından memleketi Nisêbîn’de zılgıtlarla karşılandı.

 

Mêrdin’in Nîsebin (Nusaybin) ilçesinde 1993 yılında gözaltına alınarak tutuklanan ve Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından müebbet hapis cezası verilen Adnan Karakaş (63), 30 yılın ardından dün Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinden Musa Şanak ve Mehmet İnal ile beraber tahliye edildi. Tahliye edilmesinin ardından Karakaş, sabah saatlerinde memleketi Nisêbîn’e geldi. Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHADFED) üyeleri, Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri ile yakınları tarafından karşılanan Karakaş, konvoy eşliğinde ilçeye girdi.

 

Selahattin Eyyubi Mahallesindeki yakınlarının evine geçen Karakaş, burada da kalabalık bir kitle tarafından alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Duygusal anların yaşandığı karşılamada Karakaş ve beraberindekiler beyaz güvercinler uçurdu.

 

Adnan Karakaş, sırasıyla Amed, Mêrdin, Xarpêt, Kırıkkale, Trabzon ve Bolu Cezaevi’nde tutulmuş, cilt kanseri ve romatizma gibi sağlık sorunları yaşamıştı.  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version