Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

27 bin kişiyi işten atan Amazon CEO’sundan çalışanlara ültimatom: Ya ofise dönün, ya da gidin

Amazon şirketi evden fazla çalışan işçileri uyardı: Haftada en az üç gün ofiste olun


– Yaklaşık üç ay önce evden çalışmanın kaldırılmasına karşı 30 bin imza toplayan Amazon çalışanlarına şirketin CEO’sundan yanıt geldi. Andy Jassy, çalışanlarına, haftada üç gün ofiste çalışmadıkları takdirde başka bir iş bakmalarını söyledi. Bu karar, Amazon’un ocak ayında işten çıkaracağını duyurduğu 18 bin kişiye ek olarak 9 bin kişiyi daha işten çıkaracağını açıklamasının ardından geldi.

‘AYNI FİKİRDE OLMAMA ZAMANI GEÇTİ’

Şirketin blogunda bir duyuru yapan Jassy, “Şirket yönetiminin Amazon’un kültürü için daha iyi olduğuna ve birlikte ofiste olduklarında birbirlerinden öğrenmenin ve daha etkili bir şekilde işbirliği yapmanın daha kolay olduğuna karar verdiğini” söyledi. CEO, “Aynı fikirde olmama ve taahhütte bulunma zamanı geçti. Eğer aynı fikirde değilseniz ve söz veremiyorsanız, muhtemelen Amazon da işinize yaramayacak. Çünkü haftada en az üç gün ofise geri dönüyoruz” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE BİREYSEL OLARAK KARAR VERİLEBİLİYORDU

Amazon, daha önce ekiplerin ofise gelip gelmemelerine bireysel olarak karar vermelerine izin veren politikaların ardından Mayıs ayından itibaren çalışanlarına haftada üç kez ofise dönmeleri talimatını vermişti. Amazon çalışanlarının bu karara karşı imzaladıkları dilekçede ise, “Amazon’un tepeden inme, herkese uyan tek tip göreve dönüş zorunluluğu, parçası olmak istediğimiz çoğulcu ve erişilebilir geleceği baltalıyor” ifadelerine yer verilmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version