Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

11 yıldır aranıyordu: Napoli’nin şampiyonluğunu kutlayınca yakalandı

11 yıldır aranıyordu: Napoli'nin şampiyonluğunu kutlayınca yakalandı


– İtalya’nın ‘en tehlikeli kaçaklarından biri’ diye nitelenen Vincenzo La Porta, Yunanistan’ın Korfu Adası’nda Serie A takımlarından Napoli’nin 33 yıl sonra elde ettiği şampiyonluk kutlamalarında çekilen fotoğrafı yüzünden yakalandı. 60 yaşındaki La Porta, 11 yıldır firariydi ve Napoli’deki Camorra organize suç çetesiyle yakın bağları olduğu gerekçesiyle aranıyordu. La Porta, daha önce İtalya’da vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılık gibi suçlarından gıyabında mahkum edilmişti.

‘ONU İHANETE UĞRATAN KENDİ FUTBOL SEVGİSİ OLDU’

İtalyan polisi Vincenzo La Porta’yı mayıs ayında Korfu’daki bir restoranın dışında, beyzbol şapkası takmış ve takımının gök mavisi ve beyaz renklerini kuşanmış Napoli taraftarlarının arasında çekilmiş bir fotoğrafta tespit etti. İtalyan polisinin takibi sonucu Yunanistan’da yakalanan La Porta ile ilgili yapılan açıklamada, “Şampiyonlukla birlikte kutlama yapmaktan kendini alamayan La Porta’yı ihanete uğratan kendi futbol sevgisi oldu” ifadeleri kullanıldı. Cuma günü Yunanistan’ın Korfu Adası’nda motosikletiyle gezerken yakalanan La Porta, İtalya’ya iade edilmesi hâlinde 14 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılacak.

‘GEÇİNEBİLMEK İÇİN AŞÇILIK YAPIYORDU’

La Porta’nın avukatı ise Yunanistan’da yeni bir aile kuran müvekkilini, “Dokuz yaşında bir oğlu var ve geçinebilmek için aşçı olarak çalışıyor. Kalp rahatsızlıkları var. Eğer iade edilirse, kendisi ve ailesi mahvolacak” diye savundu. Bu yılın ocak ayında, 30 yıldır kaçak olan İtalyan mafya babası Matteo Messina Denaro da kemoterapi için gittiği kliniğin önündeyken Google Maps’te görüldükten sonra yakalanarak tutuklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version