Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelensky NATO zirvesinde yalnız mı bırakıldı? O tek fotoğraf karesinin önü ve arkası

Zelensky NATO zirvesinde yalnız mı bırakıldı? O tek fotoğraf karesinin önü ve arkası


11-12 Temmuz 2023 tarihinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Zirvesi’ne katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky’nin aile fotoğrafı çekiminde diğer liderler ve eşleri sohbet ederken tek başına sahnede durduğu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu, “Zelensky yalnız bırakıldı” yorumlarına sebep oldu.

Fakat tek bir fotoğraf karesi her zaman olduğu gibi yanıltıcıydı.

Salı günü zirve kapsamında düzenlenen eşli bir yemeğin ardından çekilen aile fotoğrafı öncesi ve sonrasında Zelensky, birçok liderle sahnede sohbet etti, eşiyle birlikte samimi bir şekilde konuştu.

İnternette dolaşan fotoğraf karesi ise Zelensky’nin eşi Olena Zelenska’nın bir başka First Lady ile konuşurken kenarda sohbetin bitmesini beklediği bir andı.

Çekilen fotoğraftan hemen önce, Zelensky çifti Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve eşi Brigitte ile samimi bir şekilde sohbet etmiş, Zelensky İtalya Başbakanı Meloni ile sarılmıştı.

Yine etkinliğe girerken Zelensky ve eşi, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ve eşi tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Zelensky ayrıca NATO Zirvesi kapsamında gittiği Litvanya’da Cumhurbaşkanı Nauseda ile birlikte bir miting düzenledi ve Ukrayna’ya daha fazla destek verilmesini isteyen Litvanyalılara seslendi.

Litvanyalılar, mitinge Ukrayna bayraklarıyla katıldı, Litvanya Cumhurbaşkanı ve Zelensky Ukrayna bayrağını birlikte sahnede açtı.

Vilnius’taki NATO zirvesinde ilk kez NATO liderleri ve Ukrayna lideri Zelensky NATO-Ukrayna Konseyi toplantısında birlikte masaya oturdu. Konsey toplantısının açılışında NATO Genel Sekreteri’nin anons ettiği Zelensky’yi bütün liderler alkışladı.

Her ne kadar Ukrayna, zirve neticesinde net bir üyelik takvimi almasa da NATO Genel Sekreteri Soltenberg, Ukrayna’nın Üyelik Aksiyon Planı sunma şartının kaldırıldığını, Ukrayna’nın tek aşamalı bir üyelik sürecine geçtiğini açıkladı, savaş bitince üye olabileceğini belirtti.

Zirveden Ukrayna pilotlarına 11 NATO ülkesi tarafından Romanya’da eğitim verilmesi gibi somut kararlar da çıktı.

Zelensky’nin Ukrayna’nın üyeliğinin belirsiz olması nedeniyle NATO’nun “istikrarsız” bir ittifak olduğunu belirtmesi üzerine bazı yayın kuruluşları ABD’li yetkilerin rahatsız olduğunu belirtmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version