Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’da yeni hükümet güvenoyu aldı

Yunanistan'da yeni hükümet güvenoyu aldı


Ülkede 25 Haziran’daki genel seçimlerin ardından kurulan Miçotakis hükümetine, 300 sandalyeli mecliste, iktidardaki Yeni Demokrasi partisinin 158 milletvekili güvenoyu verdi.

Oylama öncesi mecliste konuşan Miçotakis, Yeni Demokrasi’nin galibiyetiyle sonuçlanan genel seçimlerin Yunanistan için büyük değişimleri içeren yeni bir sürece kapı açtığını, hükümetin yeni dönemde ülkede refahın artırılmasını hedeflediğini belirtti.

Yunanistan’da koalisyonun kurulamaması üzerine yeniden yapılan seçimlerin galibi Yeni Demokrasi lideri Kiryakos Miçotakis olmuştu. Miçotakis, halkın refah seviyesini artırma sözü verirken SYRIZA ve PASOK meclise giren aşırı sağ partilere dikkati çekmişti.

Miçotakis, yeniden seçildikten sonra partisine gösterilen güven için teşekkür ederek “Asla mucize sözü vermiyorum ancak size ulusal sorumluluğuma, planlama, sadakat ve çok çalışmayla bağlı kalacağımı kesin bir dille söylüyorum” demişti. Yeni iktidar döneminde hedeflerinin yüksek olacağını belirten Miçotakis, maaşları artırıp sosyal adaleti sağlamak için çalışacağını vaadetmiş ve “Yarından itibaren refah seviyesi daha yüksek, herkes için daha çok adalet olan bir vatan, daha güçlü bir Yunanistan için çalışmak üzere kolları tekrar sıvıyorum” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version