Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yıl bitmeden bütçe tükendi: AKP’den ek bütçe talebi


ANKARA – Yılın bitmesine 5 ay kala 2023 bütçesinin tükendiği ve 700 milyar TL civarında açık olduğu belirtilirken, AKP ek bütçe teklifi hazırladı. 

 

AKP, 2023 bütçesini yılın yarısında tüketti. Meclis’te 17 Aralık 2022’de onaylanan  4 trilyon 470 milyar TL’yi bulan 2023 bütçesinin tükendiği ve bu nedenle AKP’nin ek bütçe için kanun teklifi hazrıladığı belirtildi. AKP’nin teklifi Meclis’e sunması bekleniyor. 

 

10 TEMMUZ’DA KOMİSYONDA OLACAK

 

Meclis kulislerde, AKP’nin politikalarından dolayı ciddi bir bütçe açığının yaşandığını ve ek bütçe ile bu açığı kapatmaya hazırlandığı konuşuluyor. 700 milyar TL civarında olduğu konuşulan bütçe açığının kapatılması için kanun teklifinin bugün Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Teklifin, 10 Temmuz’da Plan ve Bütçe Komisyonu’na geleceği öngörülüyor.

 

CİDDİ BİR ARTIŞ OLACAK

 

Henüz içeriği ve detayları yansımayan ek bütçe kanun teklifinin 4 maddeden ulaşacağı ve ciddi bir artış içereceği konuşuluyor. Kulislerde, AKP’nin seçim döneminde yaptığı harcamalar nedeniyle bütçeyi tükettiği ayrıca 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin de bir hazırlık içinde olduğu görüşleri en çok konuşulanlar arasında. Siyasi parti temsilcileri, AKP’nin yaratığı enkazdan kurtulmak için ek bütçe getirdiği ve bunun da halkın sırtına bindirilecek yeni vergi artışları anlamına geldiği yorumunda bulundu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version