Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni infaz düzenlemesiyle katil, hırsız ve tecavüzcülere ‘örtülü’ af getiriliyor

Yeni infaz düzenlemesiyle katil, hırsız ve tecavüzcülere ‘örtülü’ af getiriliyor


Cumhur İttifakı, vergi ve zamların düzenlendiği torba yasanın Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında Covid iznindeki mahkumların tekrar cezaevine dönmemesi için bir düzenlemeyi torbanın içine dahil etti. İnfaz Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle gazeteci ve siyasetçilerin de yargılandığı ‘örgüt suçları’ hariç tüm suçların (cinayet, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, uyuşturucu, cinsel suçlar vb) erken salıverilmesinin önü açıldı. Meclis’te kabul edilen düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla on binlerce adli hükümlünün (katil, hırsız, tecavüzcü, gaspçı) tahliye olması bekleniyor.

Adalet TV sitesi, yeni infaz düzenlemesiyle hangi suçun ne kadar cezaevinde kalacağını tek tek hesapladı. İşte yeni düzenlemeyle suçluların hapiste geçirmesi gereken süre:

Yeni infaz düzenlemesi ile kapalı ceza infaz kurumunda yatılacak sürelerin şablon cezalar üzerinden hesabı (hesaplamalarımız mükerrir olmayan dosyalar için geçerlidir)

KASTEN ADAM ÖLDÜREN, 16 YIL YATACAK!

CİNAYET İŞLEYİP 15 YIL HAPİS CEZASI ALAN SADECE 3 AY HAPİSTE KALACAK

HIRSIZLIKTAN 16 YIL ALAN KİŞİ SADECE 3 AY KAPALI CEZAEVİNDE KALACAK

UYUŞTURUCU TİCARETİ 5 AY

CİNSEL SUÇLARDAN CEZA ALAN 1 AY YATACAK

ERDOĞAN, ‘AF’ KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, af tartışmalarına ilişkin sorular üzerinde, devletin sadece kendisine yönelik işlenen suçları affetme yetkisi olduğunu söylemişti: “Kader mahkumları meselesini anlamış değilim. Kime kader mahkumu denir çok çok önemli. Benim bir ilkem var. İlkem de şudur: Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur. Bunu bazıları şu anda menfaate çevirmek isteyenler olabiliyor. İçeridekiler onların bekleyenleri… Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir şey değil.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version