Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Vatandaşlar dağlardan yararlanıyor’ diyen Şırnak Valisi’nden yasak kararı


ŞIRNEX – Şirnex ve ilçelerindeki 11 bölgenin, 15 gün süreyle “özel güvenlik” bölgesi ilan edildiği gün vali Osman Bilgin’in, vatandaşların dağlardan en güzel şekilde yararlanması için her türlü imkanın sağlandığını açıklaması dikkat çekti. 

 

Şirnex ve ilçelerinde Şırnak Valiliği tarafından 11 bölge tekrar “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi. Şirnex merkez ile Cizîr (Cizre), Silopiya (Silopi), Basa (Güçlükonak), Qileban (Uludere) ve Elkê (Beytüşşebap) ilçeleri sınırında bulunan bazı bölgelerin 15-29 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle “özel güvenlik” bölgesi ilan edildi. 

 

Valilik açıklamasında, Cudi Dağı, Bestler Dereler bölgesi, Kurt Dağı, Kureşin, Kel Mehmet Dağları, Serin Vadi, Faraşin, Altın Dağ, İncebel Dağı, Oymakaya ve Tanin bölgelerinin, 15 gün süreyle güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu bölgelere vatandaşların gece ve gündüz girmemeleri istendi. 

 

‘GECE GÜNDÜZ GİTMELERİ İÇİN İMKAN SAĞLANIYOR!’

 

Yasak duyurusunun yapıldığı gün Elkê’de Şırnak Valiliği tarafından düzenlenen “kuzu kırpma” festivalinde konuşan Vali Osman Bilgin, 40 yıldır halkın bu dağların nimetlerinden yararlanmasının engellenmeye çalışıldığını ileri sürerek, bugün Kato, Faraşin, Beytüşşebap dağlarından vatandaşların en güzel şekilde gece gündüz yararlanması için en üst düzeyde devletin görevlileri tarafından her türlü imkan sağlandığını iddia etti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version