Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üst düzey Rus yetkili: Erdoğan çıkarcı, Rusya’ya verdiği sözleri tutmadı

İkili görüşme sona erdi, Putin’den ‘gaz tedariki’ açıklaması geldi


Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Putin’in verdiği sözleri her zaman tuttuğunu ancak Erdoğan’ın verdiği sözleri ihlal ettiğini söyledi. İran basınına konuşan Tolstoy, Azov Taburu mensuplarının Ukrayna’ya iadesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Erdoğan, verdiği sözleri tutmadı.” ifadesini kullandı.

Tasnim haber ajansında yer alan habere göre Rus politikacı Tolstoy,  konuya ilişkin şu sözleri ifade etti:  “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye’ye karşı taahhütlerini her zaman yerine getirmiştir ve Rusya’nın ortaklarının da aynı şeyi yapmasını ummaktadır. Ancak Erdoğan (Rusya’ya) verdiği taahhütleri ihlal etmiştir”

Türkiye’nin Ukrayna’nın NATO üyeliği konusundaki tutumunu da yorumlayan Duma Başkan Yardımcısı, Rusya’nın buna olumlu yaklaşmayacağını söyledi. “Zelenski, Ukrayna olmadan NATO’ya katılabilir.” diyen Tolstoy, Erdoğan’ın “çıkarcı” olduğunu anlattı: “Türkiye, ulusal ilişkilerinde her zaman kendi çıkarlarını düşünür ve buna göre hareket eder. Tıpkı piyasada yaptığı gibi kendi faydasına olan eylemleri gerçekleştirir. Parayı devalüe etmek (paranın değer kaybetmesi) için çok yüksek fiyatlar koyuyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version