Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üç gazeteci gözaltına alındı

Üç gazeteci gözaltına alındı


Artı Gerçek – Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz ile Fırat Can Arslan ve Sibel Yükler gözaltına alındı.

Akyüz’ün İzmir’deki evine polislerce baskın düzenlendi.Gözaltına alınan Akyüz, Çankaya’da bulunan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Akyüz’ün Diyarbakır’a götürülüp götürülmeyeceği hakkında ise bilgi alınamadı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre İzmir’de Delal Akyüz’ün evinde yapılan arama sırasında galoş giyilmesi zorunlu olmasına rağmen bazı polisler galoş giymedi. Yapılan itiraza da “galoş giymenin zorunlu olmadığını” öne süren bir polis, “Ne olacak temizlersiniz” diyerek yanıt verdi.

GAZETECİ ARSLAN GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır’da başlatılan soruşturma kapsamında MA muhabiri Fırat Can Arslan da, Ankara’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmezken Arslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Baskında Arslan’ın telefon ve bilgisayarına el konuldu.

Gazeteci Sibel Yükler de, Ankara’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Yükler’in Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version