Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘U’ DÖNÜŞÜNÜN PERDE ARKASI | IMF kredisine karşılık, İsveç’in NATO üyeliği onaylanacak

İsveç NATO üyelik sürecini durdurdu, 14 Mayıs’ı takibe aldı


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği konusundaki kararıdan çark etmesinin sebebi ortaya çıktı. ABD’li gazeteci Seymour Hersh’in iddiasına göre, İsveç’in NATO teklifini onaylaması halinde Erdoğan’a, 11 ila 13 milyar dolar arasında bir IMF kredisi sözü verildi.

NATO Liderler Zirvesi, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapıldı. Zirvenin ardından ABD’li gazeteci Seymour Hersh, zirvenin ana gündem maddelerinden olan ‘İsveç’in NATO’ya kabulü’ hakkında önemli bir iddiada bulundu.

Cumhuriyet’in haberine göre Hersh, ‘ABD Başkanı Joe Biden’ın, NATO zirvesi öncesinde Erdoğan’ın İsveç konusundaki fikrini, IMF’den 11 ila 13 milyar dolar arasında kredi sağlayacağının sözünü vererek değiştirdiğini’ öne sürdü. Hersh’e göre Biden’ın Erdoğan’a verdiği söz sayesinde, İsveç’in NATO’ya katılmasına Ankara’nın itiraz etmeyecek. Hersh, “Erdoğan’ın, NATO ve Batı Avrupa ile daha iyi durumda olduğunu fark etmesinden daha iyi ne olabilir?” değerlendirmesi yaptı.

Türkiye’nin yakın bir mali krizin eşiğinde durduğunu ifade eden Hersh, altınlarını satmak, önlenebilir bir temerrüt ya da ekonomi politikaların tamamen tersine çevrilmesi ve muhtemelen bir IMF programının acı hapını yutmak arasında bir seçimle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version