Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin elçisi Feyzioğlu’ndan Kıbrıs’ta özelleştirme ‘açıklaması’

Türkiye'nin elçisi Feyzioğlu'ndan Kıbrıs'ta özelleştirme 'açıklaması'


Türkiye Barolar Birliği Başkanı olduğu dönemde AKP iktidarına yönelttiği eleştirilerden vazgeçen ve şu an Lefkoşa Büyükelçisi olan Metin Feyzioğlu, KKTC’nin Mağusa Limanı’nın özelleştirilmesi gerektiğini savundu. Feyzioğlu, bu konuda çalışma “başlattıklarını” da söyledi. Ancak Türkiye’nin büyükelçisi olarak KKTC’de önerdiği özelleştirme için kiminle çalışmayı başlattıkları konusunda ayrıntı vermedi.

‘YOL HARİTASI GEREK’

Kıbrıs basınının aktardığına göre BRT kanalında konuşan Feyzioğlu, bir finans yöntemi olarak özelleştirmeyi savunup “Kamuoyunun gözü önünde şeffaf yapılacak şekilde Gazimağusa Limanı’nı özelleştirmemiz lazım. Bunun çalışmalarına başladık” dedi. Feyzioğlu, “Bizim, yap-işlet-devret yöntemiyle Gazimağusa Limanı’nı özelleştirmemiz gerekiyor. Bu konuda çalışma başlattık. Bu iş için önemli bir müşavirlik hizmeti almamız gerek. Bir yol haritası çıkarmamız gerek. Çünkü bu şekilde bu iş yürümez… Bilen bilir, liman iyi durumda değil” ifadelerini kullandı.

‘YENİ BİR LİMAN DAHA YAPACAĞIZ’

Kıbrıs’ın kuzeyinin turizm açısından bir limana daha ihtiyaç duyduğunu da belirten Feyzioğlu, “Girne’yi rahatlamak için buna ihtiyacımız var. Yeni bir liman daha yapacağız. KKTC’ye bir Mağusa Limanı yetmez” dedi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version