Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin denetimindeki Efrîn’de 13 yaşındaki çocuğa tecavüz


HABER MERKEZİ – Türkiye ve bağlı paramiliter yapıların denetimindeki Efrîn’de 13 yaşındaki çocuk tecavüze maruz bırakıldı. Şilêr Çocuk Haklarını İzleme Komitesi, uluslararası kamuoyunun sessizliğine tepki gösterdi. 

 

Türkiye ve bağlı paramiliter yapıların denetimindeki Efrîn’de, kadın ve çocuklara yönelik insanlık suçu işlenmeye devam ediliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün Türkiye’ye bağlı “Hemzat” adlı grubun üyelerinin Ciwêq köyünde 13 yaşındaki kız çocuğa tecavüz ettiğini açıkladı. 

 

Şilêr Çocuk Haklarını İzleme Komitesi konuya ilişkin açıklama yaparak, çağrıda bulundu. Qamişlo Okuma Parkı’nda yapılan açıklamayı Komite Yöneticisi Jûlya Xelo yaptı. Bölgedeki paramiliter yapıların neredeyse her gün tecavüz, kaçırma, işkence ve katliam gibi insanlık dışı suçlar işlediğine dikkat çeken Xelo, tüm çağrı ve uyarılara rağmen dünyanın bu barbarlığa sessiz kaldığını söyledi. Efrîn’de son yaşanan çocuğa yönelik tecavüz olayının ilk olmadığını hatırlatan Xelo, “Bunlar vahşetin sadece yansıyan boyutu, günlük olarak bu vahşet devam ediyor. Ancak bölgeye basının girişine izin verilmediği için bunlar yansıtılamıyor” diye belirtti. 

 

Çocuklara yönelik ihlallerin izlenmesi ve haklarının korunmasına ilişkin uluslararası alanda birçok komite kurulmasına rağmen bu insanlık dışı uygulamalara sessiz kalındığına vurgu yapan Xelo, sessizliğe tepki göstererek, “İnsan hakları kuruluşları sessizliklerini bozarak, çocuk katliamlarına ve tecavüzlerine karşı tutum belirlemeliler” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version