Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: Bir kişi öldü, 11 kişi kayıp

Kanarya Adaları açıklarında göçmen teknesi battı: 39 kişinin öldüğünden endişe ediliyor


Tunus açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin daha battığı açıklandı. Bir kişinin öldüğü, en az 10 kişinin kayıp olduğu, 11 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi.

Reuters’a bilgi veren Tunuslu kaynaklar, göçmenlerin, daha iyi bir yaşam umuduyla İtalya’ya gitmek üzere Zarzis kasabasından yola çıktığını söyledi.

Tunus, Afrika ve Ortadoğu’da yoksulluk ve savaşlardan kaçıp Avrupa’da daha iyi hayatlar kurmak üzere Akdeniz’i aşmaya çalışan göçmenlerin ana hareket noktası olarak son yıllarda Libya’nın yerini almış durumda.

Son kazayla birlikte, sadece 2023’ün ilk altı ayında Tunus açıklarında ölen göçmenlerin sayısı 600’ü aştı. Ekonomik ve Sosyal Haklar için Tunus Forumu adlı insan hakları kuruluşu, 2023’ün ilk yarısında batan teknelerde en az 608 kişinin öldüğünü duyurdu. Kıyı muhafızları ise yaklaşık 33 bin kişinin bu yolla Avrupa’ya gitme girişiminin engellendiğini açıkladı.

Tunus, kaçak göçmenlerin hareketini engellemesi için Avrupa’nın yoğun baskısı altında. Ancak Cumhurbaşkanı Kays Said, Avrupa için “sınır muhafızlığı” yapmayacaklarını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version