Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TİP’ten Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi


ANKARA – TİP, tutuklu milletvekilleri Can Atalay için Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi başlattı. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık ile birlikte tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi başlattıklarını duyurdu.

 

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Baş, “53 gündür halkın ve Meclis’in iradesi gasp edilmiş durumda. Milletvekilimiz Can Atalay hala Silivri’de esir tutuluyor. Konuyla ilgili pek çok milletvekilli arkadaşımız dayanışmasını gösterdi. Dayanışma gösterenlere teşekkür ediyoruz. Biz de konuyu hem kamuoyunda hem de Meclis Başkanlığı düzeyinde gündeme getirmek için çaba sarf ettik. Bugün Sera Kadıgil Genel Kurul gündemine taşıdı. Anayasa’ya açıkça aykırı bir biçimde hukuksuzluk devam ettiriliyor. Biz, artık buna sessiz kalmamak gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

 

‘GENEL KURULU TERK ETMEYECEĞİZ’

 

Zaten çok ağır bir deprem yaşamış Hatay halkının, sabrının taşmış durumda olduğunu vurgulayan Baş, yarın Hatay’ın tüm mahallelerinde milletvekillerini özgürlüğüne kavuşturmak için oturma eyleminin düzenleneceğini duyurdu. Baş, “Biz, Hatay halkının bu eylemine Genel Kurul çalışmaları nedeniyle katılamıyoruz. Ama onların yanında olduğumuzu göstermek için şuanda Genel Kurul kapatılacak biz Genel Kurulu terk etmeyeceğiz. Milletvekilimiz Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşması sağlanana kadar Türkiye’nin her yerinde halkın ve Meclis’in iradesinin gasp edilmesine karşı sesimizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

‘KABUL EDİLEMEZ’

 

Baş’ın konuşmasının ardından Genel Kurul kapatıldı. Genel Kurulu terk etmeyen TİP’e Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri de destek verdi. TİP’le birlikte Genel Kurul’da bulunan Yeşil Sol Parti Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesi yetmiyormuş gibi halk iradesinin temsil edilmesinin önünde de yine bu iktidar ve ortakları duruyor. Yargının tarafsız ve bağımsız olmadığını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Can Atalay seçilmiş olmasına rağmen, bu sıralarda oturup kendisini seçen Türkiye halklarını temsil hakkını kazanmasına rağmen hala cezaevinde. Bu kabul edilemez bir durum” şeklinde konuştu. 

 

‘TÜM VEKİLLER KARŞI ÇIKMALI’

 

Parlamentoda bunun çok örneklerini yaşadıklarını dile getiren Beştaş, “4 Kasım darbesinde 12 arkadaşımız apar topar tutuklandı. Onlar tutukluyken Anayasa değiştirildi, sistem değiştirildi ve Cumhurbaşkanlığı sistemi getirildi, oylama haklarını bile kullanamadılar. Bugün aslında tekerrürü yaşıyoruz. Hukuksuzluk kime karşı olursa olsun bizler karşısında olacağız. Can Atalay, çok önemli hukukçulardan biri. AİHM, Anayasa Mahkemesi’ne rağmen tahliye edilmiyor. Henüz hakkında kesinleşmiş bir hüküm yok ve Gezi Davası er geç beraat ile sonuçlanacak. Hepsinin çıkması gerekiyor. Bu tutukluluk sadece Can Atalay’a verilmiyor Hatay halkının iradesi de tutuklanıyor. Anayasa’ya göre seçilen milletvekili tüm Türkiye’yi temsil ediyor. Bugün tüm Türkiye bir milletvekili eksikli toplanıyor. Can Atalay olmadan bu parlamentonun çalışmaması gerekiyor. Tüm milletvekilleri buna karşı çıkmalı” diye belirtti. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version