Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Threads bir haftadan kısa sürede 100 milyon kullanıcıyı aştı, Musk’tan Zuckerberg’e kafiyeli küfür geldi

Threads bir haftadan kısa sürede 100 milyon kullanıcıyı aştı, Musk'tan Zuckerberg'e kafiyeli küfür geldi


– Instagram’ın sahibi olan Meta şirketinin Twitter’a rakip olarak çıkardığı Threads adlı sosyal medya uygulamasına beş günden kısa süre içinde 100 milyondan fazla kullanıcının kaydolduğu açıklandı. Böylece Threads daha önce yapay zeka araştırma şirketi Open AI’nin geliştirdiği yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT’nin ulaştığı kullanıcı sayısı rekorunu da kırmış oldu. Threads uygulaması 100 ülkede çarşamba günü Apple ve Android işletim sistemlerinin sanal marketlerinde kullanıma sunulmuştu.

Facebook’un da sahibi olan Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg daha önce Threads’in ilk yedi saat içinde 10 milyon kullanıcıya, perşembe sabahı ise 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını söylemişti. Yaklaşık 24 saat sonra, bu rakam iki kattan fazla artmıştı. Quiver Quantitative adlı veri platformundan alınan rakamlara göre kullanıcı sayısı şu anda yaklaşık 100 milyon olan Threads , Twitter’ın sahip olduğuna inanılan 350 milyon kullanıcının üçte birinden daha azına sahip ancak Twitter’ın aktif kullanıcı sayısının 250 milyon olduğu belirtiliyor.

Meta, arayüzü Twitter ile benzerlik gösteren Threads ilgili yaptığı açıklamada, uygulamanın metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama olduğunu açıklamıştı. Yeni platformda karakter sınırının 500 olduğu belirtilen açıklamada, bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakika uzunluğunda videoların da paylaşılabileceği kaydedilmişti. Milyarder girişimci Elon Musk göreve geldiğinden beri çok sayıda Twitter kullanıcısı hayal kırıklığına uğramıştı. Zira Musk binlerce çalışanı işten çıkarmış, son olarak platformdaki mesaj okunma sayısını kısıtlamış ve büyük tepki çekmişti.

MUSK SEVİYEYİ İYİCE DÜŞÜRDÜ, META’NIN CEO’SU ZUCKERBERG’E KÜFÜR ETTİ

Threads’in popülaritesi giderek artarken daha önce Zuckerberg’e kafes dövüşü teklif eden Musk bu kez Twitter’dan yaptığı açıklamalarla seviyeyi iyiden iyiye düşürdü. Musk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda önce Zuckerberg’in Facebook’taki kullanıcı adı Zuck’a atfen “Zuck is a cuck” (Zuck bir g.vattır” diyerek küfür etti.

Ardından el yükselten Musk, kendisinin ve Mark Zuckerberg’in “gerçek bir penis ölçme yarışması” düzenlemesini de önerdi.

TWİTTER DAVA ETMEKLE TEHDİT ETMİŞTİ

Threads kullanıma açılmasının ardından yoğun ilgi görürken Twitter, Threads nedeniyle Meta’ya karşı yasal işlem başlatma uyarısında bulunmuştu. Twitter’in avukatı Alex Spiro, Zuckerberg’e gönderdiği mektupta, Meta’nın Twitter’in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişe duyulduğunu söylemişti. Meta’nın geçen yıl eski Twitter çalışanlarını işe aldığına ileri süren Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları birkaç ay içinde Meta’nın Threads uygulamasını geliştirmeleri için görevlendirdiğini iddia etmişti.Meta’nın İletişim Direktörü Andy Stone ise Twitter’ın avukatının mektubuna yanıt olarak Threads’in mühendislik ekibindeki hiç kimsenin eski bir Twitter çalışanı olmadığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version