Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM’de Sarıgül ile Tüysüz arasında gerilim yaşandı


ANKARA- CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile 22. Dönem Milletvekili Turan Tüysüz arasında Meclis kulisinde tartışma yaşandı.

Sarıgül’ün CHP Grubu bitiminde Şeref Holü’ndeki koltuklarda yanındakilerle sohbet ettiği sırada, Tüysüz’ün hakaretine maruz kaldığı öğrenildi. Tüysüz’ün Sarıgül’e yumruk attığı ileri sürüldü ancak taraflar yumruk iddiasını yalanladı.

Sarıgül, basın danışmanı ve beraberindekilerle Şeref Holü’nden uzaklaştı. Tüysüz ise Meclis’te görevli polis memurları eşliğinde kampüs dışına çıkarıldı.

Geçmişte Tüysüz’ün CHP milletvekili olduğu dönemde Deniz Baykal karşısında liderlik yarışındaki Mustafa Sarıgül ile hareket ettiği biliniyordu. Tüysüz, 2005 yılında İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem’i yumrukladığı ve kurultay salonuna silahla geldiği gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevkedilmişti.

Tüysüz, bu nedenle CHP’den istifa ettikten sonra ANAP’a geçmiş ve 22. Dönem TBMM’sindeki vekilliğinin ardından yeniden uzun süre siyaset sahnesinde ön planda görülmedi. Tüysüz, son olarak Mart 2019 yerel seçimlerinde de HDP’den Şanlıurfa Siverek Belediye Başkan adayı olmuştu.

Sarıgül ‘yumruk’ iddiasını yalanladı

CHP’li Mustafa Sarıgül ise, konuya ilişkin TBMM düzenlediği basın toplantısında, yumruk atma iddiasını yalanladı ve sözlü tartışma olduğunu kaydetti.

Sarıgül, “Ben gördüğünüz beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Yıllar önce tanıyorum. Fakat çok değişmiş, kim olduğunu bilemedim. İkincisi normal konuşmanın şekli odamıza gelirsin, randevu alırsın, konuşuruz. Son derece üzüldüm. İçeriğinin ne olduğunu da bilmiyorum. Niye geldiğini de bilmiyorum. Yanıma yaklaşarak bana bir takım sorular sordu. Ben de ‘Tanımıyorum, burası bunun yeri değil’ dedim. Uzaklaştım, kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Tabii ki yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş bir şey değil. Bugün Türkiye’nin gündeminde olağanüstü bir seçim varken böylesi bir talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni gerçekten son derece üzdü” dedi. Devamında Sarıgül, “Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermenin, bir konuşma yapmanın yeri ve zamanı olması lazım. Daha sonra geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini gerçekten, büyük bir üzüntü ile karşılıyorum. Her zaman barıştan yana, sevgiden yana hak arayan insanların yanında olan bir arkadaşnıız olarak yüce parlamentoda böylesi bir olayın tecelli etmesi beni gerçekten üzmüştür. Umarım bundan sonra yüce parlamentonun çatısı altında böylesi bir tatsızlık olmaz” diye ekledi.

Exit mobile version