Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM Genel Kurulu’na Sırrı Süreyya Önder başkanlık etti

TBMM Genel Kurulu'na Sırrı Süreyya Önder başkanlık etti


TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder Önder, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın biran önce tahliye edilerek, Meclis çalışmalarına katılması çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü oturumuna başkanlık eden Yeşil Sol Parti Milletvekili Önder, yeni yasama yılının barışa, özgürlüğe, demokrasiye, kardeşliğe hizmet etmesini dilediğini, oturduğu makamı hiyerarşik yer olarak görmediğini, Meclis’i birlikte yöneteceklerini belirtti.

‘ASIL OLAN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ’

“Asıl olan ifade özgürlüğünün olabildiğince etkin kullanılması ve halkın düşüncelerinin kürsüde dile getirilmesidir” diyen Önder, “Bu görüşmelerin sağlıklı yürümesi için dayanacağımız iki temel kavram tahammül ve saygı kavramlarıdır. Parlamenter tarihimizde siyaseten iktidar olmakla siyaseten mahkum olmak arasında kıl payı fark var. Siyaseten hasım olanlar bir müddet sonra iktidarın siyasi ortağı ya da belirleyeni olabiliyor” ifadelerini kullandı.

‘ATALAY’IN TUTUKLULUĞU HALKIN İRADESİNE SAYGISIZLIK’

Önder, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın da bir an önce görevine dönmesini dilediğini söyledi. Atalay’ın görüşlerini Meclis’te dile getirmesinin sağlanmasının herkesin görevi olduğunu ifade eden Önder, “Seçilmiş siyasetçilere dönük hoyratlıklar hepimizin sorunu olmak durumunda. Bu uygulamalar son zamanlarda gözle görülür şekilde artıyor. Bunlar halkın iradesine yönelik saygısızlıktır. Bu konuda duyarlı olmalıyız” diye konuştu.

Önder, hayatını kaybeden Sanatçı Özkan Uğur’u da anarak, sevenlerine başsağlığı diledi.

‘EMEKLİYE ZAM YETERSİZ KALDI’

Önder, daha sonra milletvekillerine söz verdi. Memurların kök maaşına yüzde 17,55 zam ve 8 bin 77 liralık seyyanen artış ile emekli maaşlarının yüzde 25 artırılmasını öngören torba yasa teklifi, muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine neden oldu.

TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşme sırasında söz alan milletvekilleri, bu hayat pahalılığı ortamında yüzde 25’lik zamla emeklilerin sefalete mahkum edildiğine vurgu yaptı. Muhalefet milletvekilleri, milyonlarca emeklinin düşük kök maaşı nedeniyle, yüzde 25 zammın ardından da en düşük maaş olan 7 bin 500 lirayı almaya devam edeceğine dikkat çektiler.

Öte yandan memur ve emekli maaş zammını düzenleyen torba yasa teklifinin bugün yapılması beklenen görüşmeleri yarın saat 14.00’e ertelendi. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version