Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahliye olan 30 yıllık tutuklu Batur: Keşke beraber çıkabilseydik


AMED – Diyarbakır 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen 30 yıllık tutuklu Sıddık Batur, “İçerde kalan arkadaşlarımız var. Keşke hepimiz beraber çıkabilseydik” dedi.

 

Diyarbakır 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sıddık Batur, 30 yılın ardında tahliye edildi. Mersin’de 14 Temmuz 1993 tarihinde, 26 yaşındayken gözaltına alınan Batur, çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını, devlet idaresinden ayırmaya çalışmak”  iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. Cezaevi koşullarında bel fıtığı ve diğer fiziksel rahatsızlıkları oluşan Batur, tutukluluğu boyunca Sêrt, Meletî, Şirnex, Yozgat, İzmir, Rize ve Amed cezaevlerinde tutuldu. 

 

26 YAŞINDA GİRDİ, 56 YAŞINDA ÇIKTI

 

Batur 26 yaşında girdiği cezaevinden 56 yaşında çıktı. Batur’u cezaevi önünde ailesi ve yakınlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Dihê (Eruh) İlçe Örgütü üye ve yöneticileri, Amed İl Eş Sözcüsü Pınar Sakık Tekin ile Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri karşıladı.

 

GÜVERCİN UÇURDU

 

Alkış ve zılgıtlarla coşkulu bir şekilde karşılanan Batur, ilk işi cezaevi önünde beyaz güvercin uçurmak oldu. Batur, “Gerçekten insan duygulanıyor. O kadar kişi burada. Umarım onlara layık oluruz. İçerde kalan arkadaşlarımız var. Onlardan dolayı üzüntülüyüz. Keşke hepimiz beraber çıkabilseydik” dedi.

 

Batur, ailesi ve yakınlarıyla memleketi Sêrt’e doğru yola çıktı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version