Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tabip Odası: Yarım asırlık hastane yok olmamalı


ADANA – Depremde hasar görüp tahliye edilen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin cihazlarıyla birlikte çürümeye terk edildiğini belirten Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, hastane için çözüm bulunmasını istedi. 

 

Adana Tabip Odası, 6 Şubat depreminde hasar gören Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin tahliyesine ilişkin hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamaya sağlık emekçilerinin yanı sıra Türk Tabipler Birliği (TTB) 2’nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Yeşil Sol Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları, CHP Milletvekili Burhanettin Bulut ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

‘YARIM ASIRLIK BU ÇINAR YOK OLMAMALIDIR!’

 

Açıklamada, depremde yitirilen hekim, sağlık çalışanları ve binlerce insan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, 51 yıllık geçmişe sahip olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin yarım asırlık bir çınar olduğunu belirterek, “Tıp Eğitimi dendiğinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ülkemizde en iyi eğitim anlamında üst sırada yer alan elli bir yıllık tarihe sahip koca bir çınardır. Yarım asırlık bu çınar yok olmamalıdır!” dedi.

 

‘KADERİNE TERK EDİLDİ’

 

21 Şubat günü boşaltılma kararı alınarak hastaları kentteki diğer hastanelere verilen Balcalı Hastanesi’nin o günden bugüne kaderine terk edildiğini aktaran Menteş, “Akıbeti belli değildir. Yüksek puan alınarak girilen fakültede çok seçkin bir eğitim verilmekteydi. Ülkemize iyi hekim ve uzmanlar yetiştirirken, hiçbir yerde yapılamayan ameliyat ve tıbbi hizmet bu hastanede verilmekteydi. Bugüne kadar 10 bine yakın tıp doktoru yetiştirmiştir. Halen iki bin civarı Tıp Fakültesi öğrencisi, 738 uzmanlık öğrencisi vardır. Tıp Fakültesinde 170’i profesör olmak üzere 340 öğretim üyesi barındıran bir bilim yuvasıdır. Şu an eğitim de, tedaviler de yapılamamaktadır. Bölgemizin can damarı olan Balcalı Hastanesinin dağıtıldığı günden sonra en yetkili ağızlardan çözüm üretileceği söylenmesine karşın beş ay geçmiş ve hala akılcı hiçbir çözüm üretilmemiş. Tıp Fakültesi Hastanesi kaderine teslim edilmiştir. Hastane şu an neredeyse atıl durumda ve kapasitesinin yüzde onu ile hizmet vermektedir. Balcalı Hastanesi içindeki tüm değerli alet ve cihazlarıyla birlikte adeta çürümeye terk edilmiştir. Yıllardır sadece Çukurova’ya değil doğu, güneydoğu ve hatta yurtdışına hizmet veren hastane kaderine terk edilmiş ve yok olmasına seyirci kalınmaktadır” diye konuştu.

 

Açıklamalardan sonra sağlıkçılar oturma eylemi yaptı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version