Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suudi Prenses Lamia Bint Macid el Saud deprem bölgesinde


Suudi Arabistan Prensesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İyi Niyet Elçisi Lamia Bint Macid el Saud, depremin en çok etkilediği kentlerden biri olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Depremzedelerle biraraya gelen Prenses el Saud Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasındaki çalışmaların devam edeceğini söyledi.







No media source currently available

Konteyner kentte kalan depremzedeler için bölgede yürütülen çalışmalar ve son durum hakkında yetkililerden bilgi alan el Saud, sosyal girişimcilik merkezlerini ziyaret ederek kadınların yaptığı el işlemesi ürünleri inceledi ve çocuklarla oyunlar oynadı.

Deprem bölgesinde konuşan Prenses el Saud, bölgeyi ziyaretinden dolayı büyük bir onur duyduğunu belirterek, depremzedelerin bir an önce eski hayatlarına dönme isteklerini onların yüzlerinde gördüğünü vurguladı.

Suudi Arabistan Prensesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İyi Niyet Elçisi Lamia Bint Macid el Saud, depremin en çok etkilediği kentlerden biri olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret etti.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasındaki çalışmaların devam edeceğine dikkat çeken el Saud, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Duygusal olduğum için şu an konuşmakta zorlanıyorum. Devletimizin burada yaptıklarını görmek, birlikte yapılan çalışmaları görmek beni çok mutlu etti. Bugün burada gördüklerim bana aslında kişisel olarak insanların geçmişteki hayatlarına, normal hayatlarına dönmekte ne kadar istekli olduklarını gösterdi. Bu hem dünya, hem de burası için çalışma motivasyonumu bir kez daha arttırdı. Buradaki herkese, her birinize beni burada ağırladığınız için, bana evlerinizi açtığınız için teşekkür ediyorum. Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasındaki çalışmaların devam edeceğini belirtmek istiyorum. Mutlu olun ve güçlü olun.”

Exit mobile version