Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Siverek’te havuz fiyatları düşürüldü ancak 10 yaş altı çocuklardan yine ücret alınacak

Siverek'te havuz fiyatları düşürüldü ancak 10 yaş altı çocuklardan yine ücret alınacak


Ali GÜZEL


URFA – Siverek Belediyesi’ne ait tesislerde yüzme havuzuna giriş ücretine yapılan zam tepkiler üzerine düşürüldü. Büyükler için 100 TL olan ücret 80 TL’ye, 15 yaşından küçükler için ise 80 TL’ye olan ücret 50 TL’ye indirildi.

’e konuşan Siverek Belediye Meclisi üyesi HDP’li Aysun Avcıkıran, “Bu indirim yeterli değil” dedi.

‘BELEDİYE MECLİSİNDE ALINAN KARAR UYGULANSIN’

Geçtiğimiz aralık ayında belediye meclisinde alınan kararı hatırlatan Avcıkıran, “Büyükler için giriş ücreti 20 lira,15 yaşından küçükler için ise 10 lira olarak belirlenmişti. Normal şartlarda elbette önceliğimiz herkesin belediyeye ait tesislerden ücretsiz yararlanması ama ‘Buranın giderleri var, onun için bir ücret almamız gerekiyor” deniliyorsa da mecliste alınan kararın uygulanmasını istiyoruz” dedi.

HDP’NİN ’10 YAŞ ALTI ÇOCUKLARDAN ÜCRET ALINMASIN’ ÖNERİSİ GÜNDEME ALINMADI

HDP’li meclis üyeleri havuza giden 10 yaş altı çocuklardan ücret alınmaması için meclis başkanlığına önerge sundu. Ancak öneri gündeme dahi alınmadı. Önergede imzası olan Avcıkıran, “Tesisin şirket tarafından işletiliyor olmasından dolayı önerge meclis gündemine alınmadı. İlginç olan şirket, belediyenin şirketi. Belediyenin başkanı aynı zamanda bu şirketin de başkanı. İstese gündeme alabilirdi. Gündeme almasa bile sözlüolarak söyleyebileceğini söyledik. Başkan hanım bu öneriyi düşüneceğini söyledi” diye konuştu.

CHP’Lİ TANAL:YÜZME HAVUZUNU ŞİRKETE KİRAYA VERDİK’ DİYEREK KURTULAMAZSINIZ

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal da yapılan indirimi yeterli bulmadı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanal,”Siverek Belediyesi, belediye meclisinde aldığınız karardoğrultusunda, hatta çocuklardan hiç ücret almasanız daha doğrusu olur ama 15 yaşından küçüklerden 10 TL, 15 yaş ve üstü büyüklerden 20 TL giriş ücreti tahsil etmelisiniz. ‘Yüzme havuzunu iştirak şirketimiz BELET’e kiraya verdik’ diyerek kurtulamazsınız bu işten” dedi.

TEPKİLERİN ARDINDAN FİŞLER DE DEĞİŞTİ

Tepkilerin ardından yüzme havuzu fişlerinde de değişiklik yapıldı. Daha önce Siverek Belediyesi adına kesilen fişlere belediyeye bağlı BELET LTD. ŞTİ.’nin ismi yazıldı. Ayrıca fişlerin üzerine yeni ücretler yazıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version