Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler, Madımak Oteli önünde anıldı

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenler, Madımak Oteli önünde anıldı


Sivas’ta bulunan Madımak otelinde yakılarak öldürülen çoğu aydın ve sanatçı 35 kişi, katliamın 30. yılında anıldı. Madımak Oteli’nin bulunduğu yere kadar yürüyen binlerce vatandaş, Bilim ve Kültür Merkezi önüne karanfiller bıraktı. Hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi önünden başlayan yürüyüş Madımak Oteli’nin bulunduğu Bilim ve Kültür Merkezi’ne kadar devam etti. Zaman zaman sloganların atıldığı yürüyüş boyunca katledilen aydınların fotoğrafları taşındı.

Katledilen aileler adına, Oğlu Murat Gündüz’ü katliamda kaybeden Mehmet Gündüz burada bir konuşma yaptı. Mehmet Gündüz, “Dostlar… Cefakâr yoldaşlarım… 1993’te; bütün gençler ve demokrat insanlar, Pir Sultan yoldaşları buraya semah dönmeye gelmişlerdi. 30 yıldır bu acıyı bize yaşatanlar kahrolsun. Biz buradan, ölünceye kadar gitmeyeceğiz. Madımak, ‘Utanç Müzesi’ olana kadar mücadelemiz devam edecek. Hep beraberce bu mücadeleyi vermek zorundayız. Birlik, beraber olmak zorundayız. Örgütlenmek zorundayız, arkadaşlar. Her geçen gün karanlığa gidiyoruz. Bu karanlık bizi yutacak. Birlik, beraberlik olmazsak bu bizi yutar, arkadaşlar.” dedi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version