Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sanal medyada Lozan Antlaşması kampanyası


HABER MERKEZİ – Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Lozan Antlaşması’nın 100. Yılına Karşı Eylem Komitesi yarın yapacakları hashtag çalışmasına katılım çağrısında bulundu. 

 

Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yılına sayılı günler kalırken Kurdistan ve Avrupa’da eylem ve etkinlikler devam ediyor. Lozan Antlaşması’nın 100. Yılına Karşı Eylem Komitesi yaptığı açıklama ile Lozan Antlaşması’na karşı sanal medya üzerinden 20 Temmuz Perşembe günü saat 20:00’de bir hashtag çalışması yapılacağını duyurdu. 

 

Komite yaptığı açıklama ile Kürt halkının soykırımına neden olan Lozan Anlaşması’nın 100’üncü yılı nedeniyle yürüyüş, miting ve konferans yapılacağına vurgu yaparak, “Kürt halkını soykırıma uğratmak isteyen bu antlaşmayı yüz yıldır kabul etmiyoruz ve hiçbir zamanda kabul etmeyeceğiz” denildi.

 

HASHTAG ÇALIŞMASINA KATILIM ÇAĞRISI 

 

Lozan Antlaşması’nın 100. Yılına Karşı Eylem Komite üyesi Yüksel Koç ta yapılacak olan hashtag çalışmasını bir eylem olarak ele alınması gerektiğini ifade ederek katılım çağrısı yaptı.

 

Koç yaptığı açıklamada “ Bugün Rojava devriminin yıldönümüdür. Rojava devrimi başta Önder Apo’ya, Kürt halkına ve bütün dünya haklarına kutlu olsun. 100 yıldır Kürtlere karşı uygulanmak istenen soykırıma karşı Rojava devrimiyle Kürtler kazandı. Bütün asimilasyona, soykırıma karşı Kürtler büyük bedeller ödedi ama Rojava devrimiyle kazandı. Rojava’da bir statü kazanıyor, Güney Kurdistan’da eksikliklerine rağmen bir statü var. Uzun süredir Kürtler Lozan’a karşı eylem yapıyor. 57 Kürdistanlı siyasi parti ve kurumun içinde yer aldığı bir komite çalışmalarını yürütüyor. Eylemlerle ‘biz Lozan Antlaşması’nı kabul etmiyoruz’ diyoruz. Kürt halkı dün vardı, bugün varlar yarın da var olacaklar. Bu esaslar üzerine 20 Temmuz Perşembe günü dijital medya üzerinde bir hashtag kampanyası yapılacak. Bütün Kürtlere bir çağrı yapıyoruz; Nasıl ki ülkelerde merkezi eylemler yapılıyorsa bu hashtag kampanyasına da böyle yaklaşmalıdırlar. Ulusal bir ruhla katılım sağlanmalıdır” diye belirtti. 

 

‘KÜRTLER TEPKİSİNİ ORTAYA KOYACAK’ 

 

Koç, 22 Temmuz’da Lozan’da yapılacak merkezi yürüyüşe ve mitinge katılım çağrısı yaparak, “Bu eylemle Kürt halkı Lozan’a karşı itirazını dile getirecektir.  Kürt halkı artık statüsüz yaşamak istemiyor. Lozan Anlaşması’na imza atan devlete karşı Kürtler tepkilerini ortaya koyacaktır” ifadelerinde bulundu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version