Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rus savaş uçağı Azak Denizi’ne düştü: Pilotun öldüğü öne sürüldü

Rus savaş uçağı Azak Denizi'ne düştü: Pilotun öldüğü öne sürüldü


Rusya’da yerel yetkililer sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada, bir Rus Su-25 avcı-bombardıman uçağının Krasnodar bölgesindeki güney liman kenti Yeysk yakınlarında Azak Denizi’ne düştüğünü ancak pilotun başarıyla uçaktan kendini fırtlattığını söyledi.

PİLOTUN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

TASS haber ajansına göre Rusya’nın Krasnodar bölgesinden yetkililer pilotun sudan kurtarıldığını ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığınısöyledi. Ancak Rusya’nın Telegram’daki çok takipçili haber kanalları Mash ve Baza, acil durum ekiplerinin çarpışma sırasında bacağını kırdıktan ve paraşütüne dolandıktan sonra ölen pilotu kurtaramadığını öne sürdü.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda bir plajın yakınında uçağın suya çakıldığı ve kendini fıtlaran pilotun denizin üzerine inediği görülüyor. Azak Denizi kıyısındaki Yeysk, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinin Rusya kontrolündeki kısmının karşısında yer alıyor.

Pazartesi günü meydana gelen kaza, Moskova’nın Ukrayna’ya saldırmasından bu yana Yeysk kentinde yaşanan ikinci askeri uçak faciası oldu. Ekim ayında bir Su-34 savaş uçağı eğitim uçuşu için yerel bir havaalanından havalandıktan sonra bir apartmana çarparak 16 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuştu. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version