Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Ercan’dan Kuşadası’nda deprem açıklaması: ‘Uykudan ürpererek uyandık’

Prof. Ercan'dan Kuşadası'nda deprem açıklaması:  'Uykudan ürpererek uyandık'


Artı Gerçek – Aydın Kuşadası Körfezi’nde bu gece saat 02.49’da AFAD’a göre 4, Kandilli Rasathanesi’nin ölçümlerine göreyse 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 13.11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem ilçede hissedildi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gelen sorular üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugünkü depremin, 2020’deki 6,9’luk Kuşadası-Sisam depreminin artçısı olduğunu belirtti.

Ercan, şu değerlendirmede bulundu:

“Kuşadası körfezinde evimden 3 kilometre batıda, 13 kilometre derinde 4,2’lik yüksek frekanslı bir deprem 02.49’da oldu. İleride bu konumda küçük-orta büyüklükte bir deprem olabilir. Uykudan ürpererek uyandık. Bu gün, daha büyüğü olursa şaşırırım.

Bu sabah olan 4,2 Kuşadası Körfezi depremi, 2020’de olan 6,9’luk Sisam-Kuşadası depreminin artçısıdır. O nedenle yatın uyuyun. Sağlam yerde sağlam konutunuz olsun. Yazlıklar iki katlı olduğundan çalkantıya (rezonansa) gelmedi, yıkım da olmadı.

Sabah 02.49’da olan 4,2 büyüklüğündeki küçük deprem, Dilek göçüntülü Kırığı üzerinde oldu. Bu kırık batıda Dil Burnundan başlayıp, Güzelçamli, Davutlar, Ağaçlı, Söke’ye, doğuya doğru uzanıyor. Kuşadasında 6,5 olmadıkça yıkım yaratmaz.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version