Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pirsûs’ta katledilen sosyalistler Ulm’da anıldı


ULM –  Pirsûs Katliamı’nda yaşamını yitirenler için düzenlenen anmada, “Avrupa’da da ‘Suruç için adalet, her kes için adalet’ demeye devam edeceğiz ve katliamların hesabını soracağız” denildi

Pirsûs Katliamı’nda yaşamını yitirenler, Almanya’nın Ulm kentinde anıldı. Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm’un çağrısıyla Münster meydanında düzenlenen anmada, Almanca yazılı “Suruç için adalet herkes için adalet” pankartlar açıldı. AGİF, ATİF, FED-GEL, SKB, DİDF gibi devrimci-demokrat kurumların katıldığı anmada, pankartların önüne mumlar ve kırmızı güller bırakıldı.

 

Anmada, ADGB, AVEG-KON ve ATİF adına yapılan Almanca ve Türkçe konuşmalarda, katliam lanetlenerek, adalet sağlanana kadar mücadelenin devam edeceği mesajı verildi. 

 

‘MÜCADELE SÜRECEK’

 

Anmada, AVEG-KON adına yapılan konuşmada “Suruç katliamının yıldönümüne, fail olan devlet her zamanki gibi, günlerdir sokaklarda genç devrimci avında. Günlerdir sokaklarda Suruç yıl dönümü etkinliklerine çağrı yapan sosyalist gençlere baskı ve şiddet uygulayan devletin kolluk güçleri en son 18 Temmuz’da 6 genç devrimciyi işkenceyle gözaltına alarak tutukladı. Sokakları muharebe alanına çeviren ve Suruç katliamının öfkesini taşıyan bu çığlık, işkencehanelerden mahkeme salonlarına her adımda hesap sorma cüreti olmuştur. Bizler Avrupa’da da ‘Suruç için adalet, her kes için adalet’ demeye devam edeceğiz ve katliamların hesabını soracağız” denildi. 

 

Rojava Devrimi’nin de selamlandığı anma, atılan sloganlar, Pirsûs’a atfedilen marşların çalmasının ardından sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version