Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da patlama: Siyasi mitingde düzenlenen intihar saldırısında en az 44 kişi öldü

Pakistan’da patlama: Siyasi mitingde düzenlenen intihar saldırısında en az 44 kişi öldü

ENSAR NUR, TR724 HABER

Koalisyon hükûmetinin bir parçası olan Cemaat-ul Ulemayi İslam partisinin lideri Maulana Fazlur Rehman’ın destekçileri tarafından düzenlenen bir etkinlikte bomba patladı.

Polis, patlamanın Pakistan’ın kuzeybatısında bulunan Bajour bölgesinin başkenti Khar’da meydana geldiğini söyledi.

Sertlik yanlısı din adamı ve siyasi parti lideri Maulana Fazlur Rehman’ın destekçileri tarafından düzenlenen mitingde meydana gelen intihar saldırısında en az 44 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi yaralandı.

Bölgesel terörle mücadele genel müfettiş yardımcısı Sohail Khalid AFP’ye bombacının yaklaşık 40 kilogram patlayıcı kullandığını söyledi. Khalid, bombanın daha fazla zarar vermek amacıyla demir bilyelerle de zenginleştirildiğinin tespit edildiğini de ifade etti.

Pakistan’daki koalisyon hükümetinin bir parçası olan Rehman, aynı zamanda dönemin başbakanı İmran Han’a karşı muhalefet partilerini bir araya getiren Pakistan Demokratik Hareketi’ne de liderlik ediyor.

Eylül 2020’de Han’ı devirmek amacıyla kurulan grup, geçen yıl yapılan güvensizlik oylamasıyla başarıya ulaşmıştı.

Pazar günü öğleden sonra düzenlenen etkinlik, partilerin bu yıl içinde yapılacak genel seçimlere hazırlandığı bir döneme denk geldi. Başbakan Şahbaz Şerif saldırıyı “demokratik sisteme karşı” olduğu gerekçesiyle kınadı.

Sky News’in aktardığına göre, saldırıyı hemen kimse üstlenmedi ancak IŞİD sınırın hemen ötesinde Afganistan’da faaliyet gösteriyor.

Rehman ve partisi, 2021 yazından bu yana Afganistan’ı yöneten Taliban yanlısı bir grup olarak görülüyor. Taliban sözcüsü ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve “yaralıların bir an önce iyileşmesi” için dua etti.

Bajour, Pakistan ordusunun operasyonlar düzenlediği İslamcı militanlar için güvenli bir sığınaktı. Hala zaman zaman güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenleniyor.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version